Želite drugog psa? Tri rase su veoma druželjubive

Podeli:
Koker španijeli su jako druželjubivi Foto: Ingram / Profimedia

Ako razmišljate o još jednom psu onda je dobro da odaberete pasminu koja se dobro slaže s drugima. Toj grupi pripadaju bigl, koker španijel kao i sibirski haski.

Akitu zaobićite jer je to pasmina koja voli biti sama. Ne voli posete pretrpanom psećem parku ili glasna porodična okupljanja, ali su duboko odani i povezani sa svojim vlasnikom, pišu 24 sata.hr.

Bigl

Bigl poseduje izvrstan njuh i instinkt za praćenje pa često rade u tandemu s drugim psima na praćenju plena. Ipak, oni su najsrećniji kad su okruženi porodicom i prijateljima.

Druželjubiva je rasa pa očekujte da će se u šetnjama sprijateljiti s drugim psima. Odlični su ljubimci i dobro se slažu s decom.

 

Koker španijel

Koker španijeli su divni štenci s dugom dlakom.  Zahtevaju često četkanje kako bi se izbeglo zapetljavanje dlake.

Pročitajte još:

Uzgojeni kao lovci, uživaju u igri, ali ne zahtevaju toliko aktivnosti kao bigl. Vole da budu u akciji i znaju da komuniciraju s decom. Lako im je ugoditi.

Sibirski haski

Sibirski haskiji su društvene životinje. Ne samo da s ljubavlju obasipaju svoju porodicu, već su i uzbuđeni što će upoznati nove pse i uključiti ih u aktivnosti.

Budući da su ovi štenci uzgajani kao životinje za pratnje, vole biti u timu.

Odlično se slažu s ljudima, a posebno vole malu decu. Ako udomite haskija, spremite se za puno igre i vežbanja, ali i malo lajanja, piše PureWow.

***

Bonus video: Krpelji – pazite se krvopija skrivenih u visokoj travi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar