Vučić se izvinio istarskim vinarima: Neću ponoviti grešku

Lifestyle 07. mar. 202111:21 > 11:53
Podeli:
Foto:Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se javno izvinio istarskim vinarima.

Pošto je Aleksandar Vučić Istarsku Malvaziju nazvao vinom “koje ništa ne valja“ usledile su brojne reakcije. Gradonačelnik Pule pozvao ga je da poseti Istru, a poznati istarski vinar otkrio je koliko zapravo Vučić voli malvaziju, ali i druge sorte. A sad se Vučić oglasio snimkom na Instagramu, priznajući „grešku zbog koje se kaje izbog koje mu je iskreno žao“.

Pročitajte još:

„Ne zato što nisam rekao ono što mislim, ja stvarno nisam veliki ljubitelj Malvazije, ali sam svakako neko ko nema nikakvo pravo da vređa trud i rad vinogradara i vinara koji se bore za svoj proizvod i koji marljivo rade da svoj proizvod prodaju na tržištu. Molim sve vinare u Istri da mi oproste zbog ovoga. Da mi oproste, jer to što nešto ja ne volim, ne mora da znači da nije dobro i da ja to moram da znam. Da mi oproste i kažem hvala unapred što su prihvatili izvinjenje“, rekao je predsednik.

A kako i da ne prihvate?

Pogledajte video:

Podsetimo, predsednik Srbije nedavno je u jednom intervjuu za sarajevske medije rekao da je istarska Malvazija “loše vino koje ništa ne valja”, “da ne može da se pije”, i da Srbija proizvodi puno bolja vina.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar