„Vozio sam se Uberom bez vozača i to mi je najstrašnije iskustvo u životu“

Lifestyle 27. jun 202216:03 > 18:51
Podeli:
Foto:Profimedia; printscreen/facebook.com/johnbcrist

Da, postoji uslužno vozilo koje te vozi od tačke A do tačke B - i to bez vozača.

Zapravo se radi o kompaniji Waymo, koja je poput Ubera i u stvari je neka vrsta taksija koji može da poručiš preko alikacije. Vozilo dođe po tebe, sa vozačem unutra, odveze te do željene lokacije i na kraju ti ta aplikacija skine sa kartice iznos koliko košta vožnja.

Sa razvojem tehnologije znamo da već neko vreme postoje automobili koji funkcionišu po principu autopilota, gde se, bez da ti dodiruješ volan ili bilo kakve kontrole – voziš u autu.

Ali, ovo je već viši nivo – ‘taksi’, odnosno Waymo bez vozača? Ko bi se usudio na tu vožnju?

Džon Krist je jedan od tih i snimio je kako izgleda vožnja Uberom bez vozača – i nije mu bilo svejedno.

Prvo je oklevao da li da uđe, jer sve deluje poprilično nerealno, ali odlučio je da se oproba u toj vožnji. A, unutra se nalazilo i sedište za bebe i još jedno za mlađu decu.

Seo je na zadnje sedište, a na naslonu sedišta ispred stoji ekran na kom je pritisnuo ‘započni vožnju’ i na njemu se takođe idi putanja kojom se ide.

„To mi je najstrašnije iskustvo u životu“, nekoliko puta je izgovorio Džon.

S obzirom na to da se nije vezao, u jendom trenutku primio je poziv i na zvučnicima auta se čula žena koja mu se obratila i zamolila ga da veže pojas.

Ceo video možete pogledati ispod, a Kris se našalio kako je najbolja stvar u svemu tome ta što niko ne može da se naljuti zbog načina kako voziš. Možeš nekog da obiđeš, nekom da uletiš, prođeš crveno i samo kažeš ‘pogledaj, nisam to ja’.

Kaže da auto sam prati sva pravila i kako ističe ‘vozi bolje od mene’.

Uprkos tome, ovaj video je definitivno podelio ljude i već je dostigao 10.000 komentara.

„Ovo je ludilo“ i „Jedva čekam da probam ovo“, samo su neki od pozitivnih, međutim mnogo je više bilo ljudi koji su apsolutni protivnici ovog tipa vožnje i usluge.

„Nema više kasrki u prodavnicama i sada nema više vozača javnog prevoza… Stotine hiljada radnih mesta uništeno…“ – napisao je Džastin ukazavši na vrlo moguć socijalni problem u budućnosti.

pročitajte još:

A, Ben je dodao: „Sedišta za decu? Ko bi svoju decu stavio u tu stvar? Možda ću ga probati i sam, ali nakon što kontaktiram svog agenta za životno osiguranje i potvrdim da je sve u redu. Pretpostavljam da te život brzo stigne… bez vozača.“

Neki tvrde i da će ove automobile brzo pokrasti u Atlanti, a Džesika je dodala i: „U ovom trenutku ću samo priznati svoje probleme sa kontrolom i potrebu da držim svoje ruke na volanu… osim ako me Isus ne vozi, ipak to nije za mene. Ovo daje potpuno novo značenje frazi: ‘Isuse preuzmi volan'“.

Lindu je ovo podsetilo na jedan film: Goldblum u Jurassic Park-u. Samo zato što možemo nešto da uradimo, ne znači da treba.“

Da li biste se vi ikada odvažili na nešto ovako?

***

Bonus video: Ne zna se šta je gore, kada se otvori nebo ili zemlja

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram