Vikend prognoza: Nigde bez kišobrana

Lifestyle 14. maj. 202113:47
Podeli:
Kisa kisobran
Kiša Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Počnite da prilagođavate vikend planove - vreme će biti vrlo nestabilno, sa kišom i pljuskovima.

U zapadnoj i južnoj Srbiji kao i na severu Vojvodine danas se očekuje slaba kiša ili lokalna pojava plјuskova sa grmlјavinom, što je prava uvertira u vikend.

U subotu će, najavljuje RHMZ, biti promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najniža temperatura od 7 do 12, najviša od 19 do 23 °C. Duvaće slab i umeren, južni i jugozapadni vetar.

U nedelju samo vetar menja smer – duvaće sa zapada i severozapada. Isto će biti promenljivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom. Najniža temperatura od 9 do 13, najviša 19 do 23 °C.

Pročitajte još:

„Narednih dana se zadržava vrlo nestabilno vreme uz čestu pojavu kiše i grmljavinskih pljuskova, a moguće su i lokalne nepogode“, potvrđuje nam i meteorolog amater Marko Čubrilo, koji tumači modele za prognozu vremena u regionu.

„U toku noći ka suboti i u subotu rano ujutro pod uticajem slabog ciklona koji će se premeštati južnije od nas jače naoblačenje sa kišom i grmljavinom bi moglo zahvatiti krajnji jug i jugoistok regiona, tačnije krajnji jugoistok Dalmacije u Hrvatskoj, nejveći deo Crne Gore i možda krajnji jugoistok Srbije. Iznad ostalih predela noć uglavnom vedra i suva. Sutra će taj ciklon brzo odmnicati ka Grčkoj, tako da će na krajnjem jugoistoku biti sunčanih intervala, dok se nad ostalim delom regiona, a posebno nad većim delom Srbije, istokom Hrvatske i istokom BiH očekuju grmljavinski pljuskovi i moguće lokalne nepogode. Nad ostalim delom regiona ređa pojava lokalnih pljuskova. Drugi dan vikenda donosi malo više suvog vremena većem delu regiona, ali posle podne i uveče na zapadu i severozapadu regiona već nova destabilizacija uz lokalnu pojavu kiše i grmljavinskih pljuskova“, otkriva Čubrilo.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar