Video koji je ušao u legendu skidaju s Jutjuba

Podeli:
snimak deca
Foto: Printscreen/YouTube/NDCYT

Video iz 2007. godine sa dva vrlo simpatična klinca prodat je nedavno na aukciji za 760.000 dolara. Roditelji dva dečaka koji su postali zvezde kažu da će snimak biti obrisan sa Jutjuba.

U proteklih 14 godina video poznat kao „Čarli me ujeo za prst“ – imao je više od 883 miliona pregleda.

Snimak, koji traje samo 55 sekundi, zapravo je podsetnik na prve dane u istoriji interneta. Na snimku se vide dva brata, Hari i Čarli Dejvis-Kar, koji sede zajedno u fotelji. U jednom trenu Hari stavlja Čarliju prst u usta, a ovaj ga ugrize.

„Čarli me ugrizao za prst“, začuo se mali Hari i tim potezom brata i sebe vinuo među zvezde interneta.

Pročitajte još:

Porodica ova dva mališana je preslatki video ponudila na aukciji punih 14 godina od dana kad je snimak nastao, a najavili su da će ga uskloniti sa Jutjuba posle okončanja transakcije.

Zanimljivo je da je tata Harija i Čarlija, koji danas imaju 17, odnosno 15 godina, video postavio na Jutjub jer nije mogao da ga pošalje mejlom baki i deki u Ameriku.

Nedavna prodaja obavljena je u obliku NFT (non-fungible token), nezamenjivog kriptografskog tokena koji je zasnovan na tehnologiji blokčejna i ima sopstveni digitalni potpis koji služi kao javni dokument. Preko njega korisnici mogu da provere autentičnost i vlasništvo imovine, piše BBC.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar