Foto: Shutterstock/BalkansCat

Bilo je onih koji su se krstili kad je Aleksandar Vučić u aprilu 2016. postavio kamen temeljac hotela Hilton u Beogradu. Pet godina kasnije stiže nam vest da će arhijereji koji će učestvovati u izboru novog poglavara SPC biti smešteni baš u tom hotelu.

„Najbolji gradovi u svetu imaju Hilton i Beograd postaje tako jedan grad. Svaki građanin treba da se ponosi jer je ovo znak poverenja, a bez poverenja ne bi bilo Hiltona u Beogradu“, rekao je tada Vučić.

Foto: Shutterstock/Fotosr52

Ako ste se 2016. pitali zašto premijer jedne države postavlja kamen temeljac hotela, onda verovatno vidite i simboliku u činjenici da će vladike odsesti u luksuznim sobama Hiltona umesto u kelijama.

Pročitajte još:

Kako je naš portal već pisao, hotel Hilton za smeštaj vladika birali su episkop bački Irinej Bulović i episkop šumadijski Jovan, a odluka nije donesena jednoglasno. Ali kad je beg bio cicija…

S obzirom na to da je hotel blizu Hrama Svetog Save gde će uvaženi gosti birati novog patrijarha SPC, imaće vremena da iskoriste sve pogodnosti…

Večernje ćaskanje uz pehar crnog vina će im biti odlična završnica dana u Skyloungeu na krovu Hiltona iz kog puca pogled na Beograd. Pošto su sportski autfiti i japanke zabranjeni u ovom laundžu, sveštena lica će se sigurno uklopiti i dreskodom. U sitne sate s vina mogu preći i na koktele koji su kako smo čuli – odlični.

Oni koji ipak ponesu japanke na put, mogu da izaberu spa i velnes – termalno kupatilo, saunu i tursko kupatilo.

Kad ogladne, čalabrcnuće u restoranu Dva Kralja i pitaće se koja sad dva kralja kad Srbija ima samo jednog… Oni kojima takva pretencioznost bude previše će se sa setom prisećati skromnih monaških kuhinja, pa će rezignirano preći na azijsku klopu – opet na krovu, u opuštenoj atmosferi.

Ono što im ostaje na kraju napornog dana je da bace pogled na fontanu na Slaviji,  prekrste se i odu na počinak mirni jer kamen temeljac i dalje čvrsto stoji.

*

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (3)