Foto: Shutterstock

Beli luk je jedna od najzdravijih namirnica, ali nam ljuštenje uvek oduzima mnogo vremena. Postoje trikovi koji će ubrzati taj proces i olakšati vam život.

Ukoliko vam za neko jelo treba puno belog luka, tad će vam posao ubrzati trik s vrućom vodom, pišu 24 sata.

Pročitajte još:

Razdvojite glavicu na čenove, stavite ih u činiju i prelijte vrućom vodom. Ostavite da stoje minut, izvadite ih iz vode i uklonite ljusku.

Tu je još jedna metoda jednostavnog ljuštenja koju koriste mnogi poznati kuvari.

Čen stave na dasku i zgnječe ga bočnom stranom noža. Najpre se čuje zvuk pucketanja, a potom se ljuska odvoji i lakše ju je ukloniti.

Postoji još jedan odličan trik objavljen na Tviteru, isto jako zgodan ako morate da oljuštite puno belog luka jer možda pripremate zimnicu ili gulaš za puno ljudi.

Vrlo je jednostavno. Uzmete elu glavicu u jednu ruku i mali nož u drugu pa vadite očišćene čenove iz glavice kako je pokazano u videu:

Ako želite da uklonite miris belog luka s ruku, dobro utrljajte kokosovo ulje u u dlanove i oko prstiju pa ruke potom isperite mlakom vodom.

Što se zadaha tiče, posebno dobro je da sažvađete peršun nakon jela punih belog ili crnog luka. Osim peršuna, pomažu i sveža menta, bosiljak i ruzmarin.

***

Bonus video: Slatka keleraba

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)