beli luk
Beli luk, Foto: ANTONIA REEVE / Sciencephoto / Profimedia

Omiljeni začin koji se odlično slaže s mnogo jela često se osuši i ne možete više s njim ništa da uradite. Beli luk bi trebalo, baš kao i sveže začine poput bosiljka i origana dobro čuvati.

Jedino tako možete sprečiti nepotrebno bacanje. Kako prenosi Pink Villa, najbolja metoda jeste držanje belog luka u pletenoj korpici ili mrežastoj vrećici na temperaturi – od 15 do 18°C pri blagoj vlažnosti, N1.

Drugi način je u frižideru, i to u zatvorenoj fioci koja je inače namijenjena za voće i povrće.

Bitno je napomenuti da ga morate iskoristiti čim ga izvadite iz frižidera. Ako ga ostavite na sobnoj temperaturi nakon što se ohladio, ubrzo će početi da se raspada.

PROČITAJTE JOŠ:

Takođe, možete usitniti beli luk u blenderu, a zatim ga staviti u posudice za led i zamrznuti. Jednostavno izvadite kockicu, dve i dodajte jelu tokom kuvanja. U blender možete dodati malo maslinovog ulja i začina poput ruzmarina ili bosiljka, pa time začiniti hranu.

Beli luk možete ispeći u rerni, a kada poprimi smeđu boju i dobro se ohladi, stavite ga u plastičnu posudicu i zamrznite.

***
Bonus video: Levoruki ljudi

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar