Farmerke ne treba prati prvih godinu dana

Lifestyle 16. nov. 202014:02 > 14:14
Podeli:
Farmerke
Foto: Ability Films / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ako ne računamo one ekstremnije čistunce koji farmerke peru nakon svakog nošenja, većina ih pere pošto ih obuče nekoliko puta. Novije studije kažu da ih treba prati tek nakon desetog nošenja, ali prvi čovek kompanije Levis pobija sve ove teorije. On kaže da farmerke ne treba prati nikad i tvrdi da ima odličan razlog za to.

Čip Berg, direktor kompanije Levis, kaže da dobre farmerke uopšte ne treba prati u veš-mašini, eventualno baš retko. Njegov argument je zapravo to što se džins oštećuje u veš-mašini, a i džabe se troši voda, pišu na sajtu Independent.com.

Zanimljivo je i da se drugi slažu sa ovom tvrdnjom, pa sa sajta Huit Denim kažu:

„Najbolje je čist teksas ne prati najmanje šest meseci od kupovine. Što ga duže ne perete, on će bolje izgledati.“

kad treba prati farmerke
Foto: Ammentorp Photography / Alamy / Alamy / Profimedia

Razlog je to što će boja izbledeti tamo gde se farmerke najviše troše – na pozadini kad sedite, oko džepova, i zato će vaše farmerke izgledati odlično.

Pročitajte još:

A ako farmerke operete prerano, tj. nedugo pošto ih kupite, ili ih perete često, boja će se skinuti svuda jednako i neće prirodno izbledeti samo na pojedinim mestima, a baš to će uništiti magiju.

Međutim, sumnjaju mnogi u ove tvrdnje i već zamišljaju kako bi neugodno mirisale farmerke koje nisu oprane, recimo, godinu dana… Ipak, veliki proizvođači imaju trik i za to.

Farmerke jednostavno treba staviti u zamrzivač preko noći jer će to ubiti sve bakterije. Takođe, po želji možete da ih povremeno stavite da se provetre na suncu, koje takođe ubija štetne mikroogranizme.

Zanimljivo je da je direktor Levisa Čip Berg za ove navode svojevremeno kazao da su prazne priče, ali dobro je da iz njegove kompanije ipak imaju i uobičajene korisne savete.

Naime, iz Levisa savetuju da farmerke pre ubacivanja u mašinu treba izvrnuti naopako i ne stavljati ih sa stvarima tamnijih boja. Takođe, ne treba ni koristiti jake praškove i izbegavajte omekšivač jer ćete tako najbolje očuvati originalan izgled. Takođe, farmerke nikako ne sušite na radijatoru, već ih ostavite da se osuše na žici ili sušilu.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar