Novi Sad, Nevreme, kiša, oluja, crno nebo, letnja kiša, letnji pljusak
Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Banat i Bačka na udaru.

Uprkos tome što su prethodnih dana za četvrtak najavljivali suvo vreme, RHMZ je jutros izdao upozorenje o nadolazećim padavinama.

Pročitajte još:

Očekuje nas veća količina padavina na lokalnom nivou, uz pojavu grada i olujnog vetra.

„Pljuskovi i grmljavine koji se na području severne Srbije očekuju danas u drugom delu dana, a sutra u većem delu naše zemlje, lokalno će biti praćeni gradom, jakim ili olujnim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme.

U subotu (17.09.) se grmljavinski procesi očekuju još na jugu i istoku Srbije, a u ostalim krajevima kiša, koja će uz zahlađenje i jak i olujni severozapadni vetar biti intenzivnija uveče i u noći ka nedelji (17/18.09.)“, navodi RHMZ.

Foto: RHMZ

Na području Banata i Bačke upaljen je narandžasti meteo alarm, što znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

U Sremu, kao i na istoku i jugoistoku Srbije, upaljen je žuti meteo alarm. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Foto: RHMZ

***

BONUS VIDEO: Vremenska prognoza za 15. septembar 2022.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)