100 evra
Foto: Privatna arhiva

Nemanja Stanković je stručnjak za marketing iz Beograda i, kako nam je za sebe rekao - lik sa fejsa. Njegovi komentari na društvenim mrežama često predstavljaju duhovito-cinični presek stvarnosti, a najnoviji hit tiče se ovih čuvenih 100 evra koji su danima tema broj jedan u Srbčadije.

Stanković je sa svojim pratiocima podelio ideju šta bismo kao nacija mogli zajednički da uradimo sa pomenutih 100 evra, pa da nam svima bude bolje. Za manje od dve, do tri godine.

Pročitaj i:

„Mi da smo neki kul narod, napravili bismo lepo jedan fond od ovih 100e i sakupili 520 miliona i onda bismo s tim parama mogli da divljamo kako hoćemo:

da otkupimo Plazmu od stranaca

da konstruišemo robota koji mnogo nervira Vučića

da finansiramo snimanje filma o Jasenovcu i angažujemo Skarlet Johanson da igra srpkinju a Toma Hardija da igra Maksa Luburića

da kupimo Nejmara Čukaričkom

da zalijemo fontanu na slaviji betonskim sarkofagom

da damo pare Brnabi da pusti kosu pa da joj se smejemo

da platimo Crnoj Gori da nam se vrati

da lažiramo izbore

da vratimo kredit koji je uzet da bi režim podelio po 100 evra

da kupimo Pink i srušimo ga

da dovedemo Štulića u Guču“

Mi da smo neki kul narod, napravili bismo lepo jedan fond od ovih 100e i sakupili 520 miliona i onda bismo s tim parama…

Posted by Nemanja Stanković on Субота, 16. мај 2020.

Inače, ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je u petak država isplatila po 100 evra za 950.000 penzionera koji su imali račun u Poštanskoj štedionici i dodao da će se isplata te jednokratne pomoći države nastaviti za najstarije u ponedeljak te da će u sredu biti isplaćeno za svih 1,78 miliona penzionera. U četvrtak i petak po 100 evra će biti isplaćeno onima koji primaju novčanu socijalnu pomoć, a od 25. maja će krenuti sukcesivna isplata svima koji su se prijavili. Zasad ih ima više od tri miliona, a ukoliko se već niste zapljunuli, za svojih 100 evra prijavite se telefonom ili preko interneta. Prijava traje do 5. juna.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram