Spot koji je uznemirio Srbiju: „Dobijamo pretnje zbog poljupca“

Lifestyle 23. nov. 202116:05 > 16:36
Podeli:
Vizelj
Vizelj; Foto: Promo

U zemlji gde je toliko stvari na dnevnom nivou koje mogu da nas zgroze i šokiraju, prizor poljupca dva momka u jednom muzičkom spotu teško da bi trebalo smatrati "uznemirujućim" ili "kontroverznim". Ipak, spot za pesmu "Šta je stid" benda Vizelj u startu je izazvao burne reakcije, a Aleksa Nedić u razgovoru za Nova.rs kaže da bend i dalje dobija pretnje - zbog scene gej poljupca i polivanja krvlju.

„Čim smo izbacili spot, odmah nam je stigla pretnja tužbom“, otkriva nam Aleksa Nedić, basista i vokal Vizelja. Međutim, ni nakon „intervencije“ i lansiranje druge verzije, atmosfera se nije smirila.

„Dobijamo pretnje, zbog scene gej poljupca i polivanja krvlju dobili smo pakao. Prvi put u životu su nas etiketirali kao bend koji promoviše satanizam, kurvarluk, vulgarnosti, homoseksualnost, pa čak i za to da koristimo homoseksualce u svoje promotivne svrhe. I to, takođe, nije tačno“, ističe Aleksa.

Kaže da su i pesma i spot pogrešno shvaćeni i da je „šokiran činjenicom da ljudi ne vide preko tih osnovnih emocija i sopstvenog besa“.

Vizelj
Vizelj; Foto: Promo

 

„Moram da kažem da svrha spota jeste bila da izazove reakcije, ali je spot zapravo bio svojevrstan eksperiment, u kojem je pisanje pesme išlo paralelno s pisanjem scenarija. Spot su režirali Gvozden Ilić i Jana Anđić i to je funkcionisalo tako što im mi pošaljemo demo, oni smisle scenu, mi izmenimo pesmu, oni izmene scenu… Zato možda pesma nije baš pesmična, a spot je vrlo spotičan, ali težili smo potpunoj sinhronizaciji audio i video doživljaja“, objašnjava Nedić.

Pročitajte još:

„Krenuli smo od ideje da imamo simbolički opisano šta sve naš bend predstavlja, koje poruke šalje, koliko je kontradiktoran i koliko svoju publiku stavlja u situacije u kojima se nije nalazila, u neko specifično stanje svesti. Pesma je drugačija od svega što postoji na sceni. Takođe, mislim da spot ne bi bio to da nema poljupca. Mislim da su na neki bizaran način i spot i pesma iz budućnosti, zato nekima nisu shvatljivi“, podvlači muzičar, koji je o svojim stavovima i „misiji“ govorio i nedavno u podcastu „Život na srpskom“.

„Šta je stid“ je četvrti singl za predstojeći album benda Vizelj.

***

Bonus video: Kako do pozitivnih misli

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar