Stižu grmljavina, olujni vetar i obilne padavine

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za područje Srbije na lokalnu pojavu grmlјavinskih nepogoda sa većom količinom padavina i jakim i olujnim vetrom u zoni padavina za sutra 1. oktobar 2022. godine.

„Sutra nestabilno sa lokalnom pojavom grmlјavinskih nepogoda sa jakim plјuskom za kratko vreme (preko 20 mm), ponegde gradom i kratkotrajno jakim i olujnim vetrom u zoni plјuska.“

Osim toga RHMZ je izdao i upozorenje za područje Beograda na lokalnu pojavu jakog plјuska sa grmlјavinom, takođe za sutra.

Pročitajte još:

„Sutra nestabilno, posle podne i uveče sa plјuskovima i grmlјavinom koji će u pojedinim delovima grada i okoline biti izraženiji, pa se očekuje veća količina padavina za kratko vreme, jak i olujni vetar u zoni plјuska.“

RHMZ je ranije objavio da se danas i sutra očekuje toplo vreme sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od 25 do 28 °C. Od nedelјe, a naročito početkom sledeće sedmice, sledi postepeni pad temperature, pa se ponovo očekuju hladna jutra, u većini mesta ispod 10 °C, a najviša dnevna temperatura početkom sedmice biće oko i malo ispod 20 °C.

BONUS VIDEO: Opasnost od udara groma tokom nevremena