Foto: Hidmet

RHMZ je jutros izbacio upozorenje na snežne padavine.

Za sve one koji s nestrpljenjem iščekuju „pravu zimu“, a pod tim misle uglavnom na sneg – konačno će se zabeleti Srbija. Bar malo.

„Danas će usled pada temperature kiša preći u sneg prvo na planinama, a uveče i u toku noći ka sredi (10/11.01.) i u nižim krajevima centralne, jugozapadne i južne Srbije uz stvaranje snežnog pokrivača visine do 5 cm, a na planinama od 10 do 30 cm“, objavio je RHMZ danas i upalio narandžasti meteoalarm.

RHMZ

U dodatnoj meteo najavi u 9.16 data je nešto preciznija prognoza za promenu vremena koja kreće u naredna dva sata.

„U naredna dva sata, navodi se, biće oblačno, mestimično s kišom, na Crnom Vrhu ledena kiša, na planinama jugozapadne Srbije sa snegom. U Banatu i donjem Podunavlјu vetrovito sa jakim jugoistočnim vetrom.

RHMZ

Danas će vetar biti u skretanju na umeren i jak, severozapadni, a usled pada temperature kiša će preći u sneg prvo na planinama, a krajem dana i u toku noći ka sredi (10/11.01.) i u nižim krajevima centralne, jugozapadne i južne Srbije uz stvaranje snežnog pokrivača visine do 5 cm, na planinama od 10 do 30 cm. Na severozapadu Srbije uveče i tokom noći prestanak padavina.“

Kako je ranije najavljeno, prognozirana jutarnja temperatura danas je od 2 do 8, a najviša dnevna od 6 do 11 stepeni. U Beogradu danas oblačno i hladnije, povremeno sa kišom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Temperatura bez većeg kolebanja u intervalu od 6 do 8 stepeni, posle podne i uveče u padu. U toku noći usled pada temperature na širem podučju grada moguća je i pojava kratkotrajne susnežice ili snega.

I narednih dana očekuju se česta naoblačenja sa kišom, na planinama sa snegom.

RHMZ

„Sutra (11.01.) umereno do potpuno oblačno, na severu i zapadu suvo i hladnije, a u ostalom delu mestimično sa kišom i snegom, a na planinama sa snegom uz manje povećanje visine snežnog pokrivača.

U četvrtak (12.01.) i petak (13.01.) umereno do potpuno oblačno na severu mestimično sa kišom, a u ostalom delu zemlјe suvo“, najavljuje RHMZ.

RHMZ

Pročitajte još:

***

Bonus video: Podcast Život na srpskom – meteorološkinja Sara Botić