Foto: Shutterstock/Emilija Miljkovic

Pa, uporedite.

Na mrežama se „samo jedan račun iz seoske prodavnice u Banatu“ koji je izazvao dosta pažnje i komentara onih koji misle da je u unutrašnjosti život jeftiniji nego u Beogradu.

Na spisku namirnica je „materijal“ za picu, hleb, mleko, jogurt, a konačan iznos skoro 2.200 dinara. Kako je naveo korisnik koji je okačio fotografiju, u pitanju je račun koji je napravio njegov otac, „penzioner je u pitanju, ceo životni vek radio u fabrici nameštaja“, koji retko ide sam u prodavnicu, a ovom prilikom je hteo da „namesti picu jer mu sin dolazi u goste i nije verovao da će ovoliko da ga košta“.

Nakon što su neki krenuli da komentarišu izabrane namirnice i količine, napomenuo je i da „mozz“ nije mocarela, već „kačkavalj najobičniji“.

„O tome vam pričam! Iste cene ako ne i veće nego u BG, a posla bukvalno nigde, a i to malo posla je mnogo manja plata od BG“, komentarišu ljudi.

„Ja isto iza ovog stojim… Ako sam gajiš super, ako ne – skuplje te izađe nego u gradu, jer imaš manji izbor prodavnica. Eto, na primer mleko, ima par krava u selu, ali samo za stalne mušterije koje uzimaju 2+ litra svaki dan“.

Pročitajte još:

„Manja mesta uglavnom skuplja od Beograda za sve osim stana, lik mi je objasnio da kad si u manjem mestu rodbina ti daje stvari besplatno tako da je isplativije, vrlo logično.“

„U selima su oduvek visoke cene, više nego u gradovima. Razlog? Monopol brate. Uglavnom selo ima jednu prodavnicu, eventualno dve, nećeš sigurno svaki dan u kola i da pređeš 10km do grada. Doduše, izbalansirano je time što većina seoskih domaćinstava ima svoje meso i povrće.“

Oni koji nemaju, gde god da žive u Srbiji – mogu da računaju na cene osnovnih namirnica koje pariraju Nemačkoj.

***

Bonus video: Kad izbledi ta jedna crvena: Šta može da se kupi za 1000 dinara?

Komentari

Svi komentari (2)