Vremenska prognoza Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Da li nam se ove godine "produžava leto"? Pitali smo meteorologe RHMZ.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je u sklopu svoje sezonske prognoze najavio topliji i prosečno vlažan septembar. Meteorolozi kažu da smo s vrelim danima završili, ali očekuju „produžetak poznog leta„. Ipak, aktuelne vremenske prilike ne deluju naročito obećavajuće.

„Početak meseca biće nestabilan, s maksimalnim temperaturama u većini mesta od 24 do 29 stepeni, pri čemu se lokalni intenzivniji pljuskovi s grmljavinom očekuju 2. i 4. septembra“, najavljuje meteorolog Slobodan Sovilj. Za te datume RHMZ pali i alarm, ali u nastavku možemo da računamo na lepše vreme.

Pročitajte još:

„Nakon 5. septembra bi usledila stabilizacija vremena, a 7. i 8. bi maksimalne dnevne temperature opet bile u vrednostima od 30 do 33 stepena“, kaže Sovilj za Nova.rs.

U drugom delu meseca srednja maksimalna temperatura će, kako navodi, biti između 23 i 25 stepeni u nižim predelima uz prosečnu količinu padavina.

„Ako posmatramo srednju mesečnu temperaturu, očekujemo odstupanje od +2 stepena u odnosu na prosek. Imaćemo 11 do 15 letnjih dana u nižim predelima, a letnji dani su oni u kojima temperatura prelazi 25 stepeni. Što se tiče količine padavina, trebalo bi da bude u granicama višegodišnjeg proseka, od 45 do 65 mm u nižim krajevima, na planinama do 90 mm“, kaže Sovilj.

I Accuweather je izbacio svoju mesečnu prognozu, po kojoj nas kiša čeka i na kraju meseca – pogledajte kakvo se vreme očekuje u Beogradu iz dana u dan.

Vremenska prognoza Foto:accuweather

***

Bonus video: Vremenska prognoza za 29. avgust

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (1)