najskuplji pomfrit
Foto: Serendipity3 / Ferrari / Profimedia

Jastog, bifteci, kavijar... Postoji hrana koja bi u određenim restoranima mogla da dostigne cifru iz naslova, ali potpuno neverovatno zvuči da u tu kategoriju spada i – pomfrit.

Njujorški restoran Serendipity 3 već drži rekord za najskuplji burger na svetu koji prodaju za otprilike 250 evra, kao i najskuplji sladoled koji se penje do neverovatnih 840 evra! Tako da neobičnih reakcija zbog cene pomfrita, znajući koliko Serendipity 3 naplaćuje, možda i ne treba da bude, piše Pun kufer.

Cenu pomfrita kao najskuplji na celoj planeti, potvrdili su čak i iz Ginisa.

„Serendipity je zaista srećno mesto. Ljudi ovde dolaze da slave i beže ponekad iz realnosti života“, kaže glavni šef kuhinje Džo Kalderone.

Pomfrit „Creme de la creme“ priprema se tako da se prvo blanšira u sirćetu i šampanjcu, a zatim se prži na čistoj guščjoj masti i to ne jednom već dvaput, pa iznutra ispadnu hrskavi, a spolja vazdušasti i meki. Zatim ih posipaju jestivim mrvicama zlata i začine solju i uljem od tartufa. Zatim na red dolazi posluživanje na kristalnom tanjiru s orhidejom, tanko narezanim tartufima i umakom od sira Mornay. Sve to dolazi u umaku, od naravno – tartufa, koji je ovde očigledno – glavna zvezda.

Kao mnogi restorani, i Serendipity je bio zatvoren tokom pandemije, pa njegovi vlasnici misle kako je ovo sjajan način da pokažu da su se vratili u biznis. I u pravu su. Stvar funkcioniše, a lista čekanja za narudžbu ovog pomfrita iznosi osam do 10 nedelja. Da, dobro ste pročitali – osam do 10 nedelja.

Očigledno, za luksuzne stvari – kupci uvek postoje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar