Ljubav i anarhija
Foto: Printscreen Netflix

U ogromnoj Netflix produkciji često nam promaknu neke jako zabavne serije. Jedna od njih je novijeg datuma, stiže iz Švedske i dosta dobro odgovara na pitanje "šta žene žele".

Love & Anarchy (u originalu Kärlek & Anarki) nije serija o kojoj ćete razmišljati kao o dubini svemira ili je staviti u bilo koji kontekst teških i komplikovanih životnih pitanja. Zapravo, ima dosta mana koje se lako bace u drugi plan jer je beskrajno zabavna, a to je ovih dana nešto što nam treba više čak i od pameti.

Priča o Sofi – ambicioznoj konsultantkinji, majci dvoje dece koja stiže u izdavačku kuću koju treba da modernizuje i u kojoj počinje zabavnu igru sa mlađim IT stručnjakom Maksom, nije oda bračnoj prevari iako tako deluje na prvi pogled.

Ljubav i anarhija
Foto: Printscreen Netflix

Prkos društvenim normama u kojim moramo da plivamo kako znamo i umemo, brakovi i porodice koje spolja izgledaju savršeno, ta slika koju šaljemo i bolna suština o kojoj nemamo kad da razmislimo, žena koja može sve, ali nikad ne pogleda u sebe, žena koja masturbira u kućnom kupatilu dok muž u prostoriji pored pije jutarnju kafu, ona koja je htela malo više od svega što mora, makar prstohvat začina, jer ludila i zaigranosti imamo dovoljno, ali ih ugušimo vremenom. Dese se obaveze, pa problemi, decu zatičemo u suzama zbog greha odraslih, roditelje odvozimo u bolnice, gutamo knedle kad nas partneri udare najniže, i idemo dalje. Sve to je Šveđanka Sofi, šašava plavuša savršenog modnog stila koja živi u „savršenoj“ kući.

Pročitajte još:

Njena igra sa mladim kolegom zabavlja, i iako njihov flert nije moralan ni ispravan, s one strane ekrana navijaš za još. Epizode su ti prekratke, a ima ih samo osam.

Sofi nije bludnica, a serija se zove baš „Ljubav i anarhija“ jer je zatičemo u fazi života kad pronalazi svoje parče ludila, slobode i anarhije. Za nju odjednom nema pravila u gomili pravila.

Na bazenu iz vode izađe bez donjeg dela kostima da bi gola skočila sa skakaonice. Čisto da vidi da li sme i hoće li umaći obezbeđenju koje je juri.

Prkosi pasivnoj agresiji muža hodajući po kući unazad.

Naravno da njene igre vremenom nose posledice i da je pitanje kako će isplivati iz njih. Kao i u životu, odgovor je u priznavanju istine sebi, odgovoru na pitanje „šta me čini nesrećnom i želim li to“. Za ostatak i proveru hepienda – moraćete da pogledate.

*
Bonus video:

 

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)