Nove Netfliksove serije koje nikako ne smete da propustite

Film 11. nov. 202010:07
Podeli:
Foto: Shutterstock/Kaspars Grinvalds

Predstavljamo vam tri nove Netfliksove serije koje nikako ne smete da propustite: Nova sezona serije "The Crown", prva sezona serije "Ratched" i druga sezona serije "The Haunting of Bly Manor".

The Crown

Četvrta sezona popularne i hvaljene Netfliksove serije „The Crown“, na ovoj striming platformi bi trebala da se pojavi 15. novembra. Ona prati intrige britanske kraljevske porodice kroz istoriju i bliži se polako 21. veku, pa je na redu era neprežaljene princeze Dajane. Za mnoge je to deo serije koji su najviše iščekivali, a nekoliko promotivnih fotografija koje je Netflix objavio zagolicale su maštu fanova, koji deluju poprilično zadovoljno onime što su zasad mogli da vide.

Princezu Dajanu u seriji tumači mlada britanska glumica Ema Korin, za koju su, nakon svih potrebnih priprema i prilagođavanju liku i vremenu, zaključili kako neverovatno liči na Dajanu. Ponajviše u sceni kraljevskog venčanja.

PROČITAJTE JOŠ

Ratched

Nova serija producenta Rajana Marfija, koji stoji iza serija Scream Queens i Američka horor priča, nosi naziv Ratched i stigla je na Netfliks. Serija je toliko uspešna da je tokom prvog vikenda emitovanja zauzela poziciju najgledanije u dobrom delu svetu, uključujući i Srbiju, Sloveniju i Bugarsku.

Glavnu ulogu igra Sara Pulson, koja je Marfijeva muza – gledali smo je u gotovo svim njegovim serijama, a ovo je samo još jedna od njih.

Serija je zasnovana na liku Mildred Ratched, iz knjige Let iznad kukavičjeg gnezda. Ako niste čitali knjigu, evo malog uvoda: ona je glavna sestra u psihijatrijskog instituciji, vlada čeličnom rukom i njene metode nisu baš konvencionalne.

Ratched prati period pre knjige: smeštena je u 1947. godinu, a Mildred ide sa posla na posao, izazivajući haose gde god se pojavi.

U prvoj sezoni, Mildred dolazi u jednu psihijatrijsku ustanovu u Kaliforniji, gde pokušava da se predstavi finom, dok je istina zapravo drugačija.

Miljenici Rajana Marfija iz njegovih ostalih serija pronašli su mesto i u ovoj: pre svega, maestralna Sara Pulson. Tu su i Džon Džon Brions, Fin Vitrok(Američka horor priča), Čarli Karver (Očajne domaćice), Brendon Flin (13 razloga), Džudi Dejvid, i Harijet Haris.

Prva sezona serije Ratched ima osam epizoda, a svaka od njih traje između 50 i 60 minuta. Dakle, idealno za bindžovanje u par dana.

Sve epizode dostupne su na Netflixu još od 18. septembra, a ovo je trejler za prvu sezonu:

The Haunting of Bly Manor

Netfliks je najavio da će druga sezona horor serije The Haunting of Hill House, koja nosi naziv The Haunting of Bly Manor stići ove jeseni, odnosno 9. oktobra.

“Bly Manor” za razliku od “Hill House” je gotska ljubavna priča sa horor elementima, dok je njegov prethodnik bio psihološka drama sa elementima horora. Iako su očekivanja bila da će druga sezona Flanengovog rada biti zlokobna ideja o ukletoj kući, zapravo je tragedija o autsajderima koji su progonjeni svojom prošlošću zbog koje ne mogu da imaju ni dostojanstvenu budućnost. “Bly Manor” nije došao da uteruje strah u kosti, iako ima nekoliko fantastično koncipiranih vizelnih scena koje će me proganjati još tri godine, već da podseti da priča o duhovima i ljubavi je jedna te ista priča, kao što negde pred kraj serije izgovara glumica Karla Guđino.

Pre sivih oblaka koji su se nadvili nad vilom Blaj u Velikoj Britaniji, njeni stanovnici sa sobom su u predvorje doneli teške životne kofere. Danijel Deni Klajton (Viktorija Pedreti) nije se ni osvrnula za sobom pre napuštanja Amerike i utrčavanja u prvi avion za London. Anksiozna mlada i blaga učiteljica koja pati od klaustrofobije i fobije od odraza u ogledalu posle neprijatnog razgovora za posao sa gospodinom Henrijem Vingrejvom (Henri Tomas) uspeva da ga ubedi u lokalnom pabu da je ona idealan izbor za guvernantu u vili Blaj. Uostalom, koliko može biti teško čuvanje dvoje dece u velikoj kući. Da je znala, verovatno nikad ne bi prešla prag porodice Vingrejv.

Umesto neprijateljske atmosfere Deni će dočekati nasmejana lice dece Flore i Majlsa, kućepaziteljke Hane, kuvara Ovena i vrtlarke Džejmi.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar