Konstrakta Foto: Instagram/konstrakta

Svi pričaju o njoj, a mnogi još nisu uspeli da joj izgovore pravilno ime.

Ana Đurić Konstrakta ime je koje je obeležilo Pesmu za Evroviziju, ali čini se da Srbija još „lomi jezik“ oko njega.

Svi su utvrdili tekst pesme „In corpore sano“, čak i one čudne stihove na latinskom, međutim, kad je u pitanju umetnica koja je napravila „bum“ – po Gugl trendovima više ljudi pretražuje pojmove „Konstanta“ i „Kontrasta“, nego „Konstrakta“.

Iako uopšte nije novo ime na sceni, ispostavilo se da je za širu publiku zbunjujuće i mnogima zvuči „logičnije“ da bude Konstanta ili Kontrasta.

U prvom slučaju, rezultat pretrage mogao bi da bude viralan snimak Konstraktinog susreta s novinarima nakon pobede na Pesmi za Evroviziju.

U drugom, daje se pažnja „kontrastima“ umesto „konstruktima“, što valjda takođe govori nešto o nama…

A upravo „konstrukt“ je u osnovi neobičnog umetničkog imena koje je Ana Đurić kreirala za svoje nastupe na sceni. Davno je objasnila i šta ono otkriva o njoj.

Pročitajte još:

„Ah. Već sam i zaboravila. Sa jedne strane, nešto sam mnogo brojala slogove, stihove i pravila neke nove reči, konstruisala, to mi je bilo interesantno. To više ne radim. A sa druge, u to vreme sam studirala arhitekturu i na predmetu Istorija umetnosti, koji je predavao profesor Šuvaković, pričalo se o konstruktima, pre svega društvenim. Pa sam ceo svet i sve fenomene gledala kao konstrukt. I sebe, i pesme. Eto, nema misterije“, rekla je svojevremeno za 42magazin.

***

Bonus video: Ana Đurić Konstrakta, pobednica takmičenja za srpskog kandidata za pesmu Evrovizije

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare