Foto: N1

Nakon što je Srbija još jednom ustala u znak protesta i šetnjom u više gradova u našoj zemlji bore se za zdraviju zemlju, vodu i vazduh. U to ime, društvenim mrežama kruži citat poznatog muzičara Ramba Amadeusa, za koga se zna da se i te kako zalaže za ekološka pitanja i probleme.

Mnoge poznate osobe su i ovog vikenda zajedno sa narodom izašli na ulice Beograda kako bi svojim prisustvom podržali eko proteste. Neki su samo šetali, neki su nosili i transparente, a neki su bili vrlo aktivni na društvenim mrežama u želji da podignu svest sa čim se naša zemlja trenutno suočava.

Tako je i citat Ramba Amadeusa iz 2020. godine, postao ponovo vrlo popularan i nažalost i dalje je aktuelan.

„Prepustiti stranim investitorima naše propale fabrike je jedan par rukava. Prepustiti im rudnike je drugi par rukava. Ali prepustiti im planinske rijeke, šume i nacionalne parkove, makar i pedalj od toga – to ne bi smjelo da se dopusti. Think about it – možda se upravo događa u vašem dvorištu. Ne dajte to ljudi, naši đedovi i očevi su krvarili gaće da odbrane ovu ljepotu od gramzivih ruka imperijalista, jer pare su glupi papir koji se štampa preko noći, a ova ljepota se formira milijardama godina.“

PROČITAJTE JOŠ:

Za Ramba Amadeusa se smatra da je uvek aktuelan i šta god radio, ljude će to zanimati. Bilo da pravi nove pesme, svira na koncertu, priča o ekologiji i društvenim temama, ili filozofira na stotine raznih tema, mnogiu ga prate i na Fejsbuku gde nam neretko deli svoju šačicu misli.

Podsetimo se da je u skorašnjem intrevjuu za Nova.rs izjavio:

„Ne volim kad mi je jezik brži od pameti. Riječi izgube svoju težinu, malo kome se danas vijeruje na riječ, ali valjda treba prvo sami sebi da povjerujemo u ono što izgovaramo, ako očekujemo da nam drugi vjeruju. Zato volim da sjednem, promislim, pa odgovorim“.

Što bi mogla biti i velika poruka vlasti tokom ovih protesta i vrlo je jednostavno: „sjednem, promislim, pa odgovorim“.

***

Bonus video: Demonstranti propušaju hitnu pomoć na Gazeli

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram