Najsmešniji vic na svetu je crnjak iz 1951.

Lifestyle 22. dec. 202013:40 > 14:38
Podeli:
Idu dva lovca...; Foto: Pavel Rodimov / Alamy / Alamy / Profimedia

Društvenim mrežama ponovo kruži "najsmešniji vic na svetu", lansiran još davne 1951. i hit među ljubiteljima crnog humora.

„Najsmešnija šala na svetu“ izraz je kojim je Ričard Vajsmen, profesor psihologije sa Hertfordšir univerziteta  2002. godine sažeo rezultate jednog od svojih istraživanja, prenosi Index.

Pročitajte još:

Za svoj eksperiment, nazvan LaughLab, napravio je veb stranicu na kojoj su ljudi mogli da šalju i ocenjuju ​​viceve, a jedan se izdvojio kao najsmešniji s više od dva miliona glasova.

Zahvaljujući snimku popularnog Jutjub kanala AsapScience ponovo je aktuelan, mada se ispostavilo da je zapravo deo skeča britansko-irskog glumca, komičara i književnika Spajka Miligana iz 1951. godine.

Evo kako ide: Dva lovca iz Nju Džersija idu šumom i jedan od njih se sruši. Čini se da ne diše i njegov prijatelj pozove hitnu. „Mislim da mi je prijatelj mrtav. Šta da radim?“, pita on, a operater mu odgovara: „Smirite se, pomoći ću vam. Prvo se uverite da je zaista mrtav.“ Zatim nastupi tišina nakon koje se čuje glasni pucanj. Lovac se vraća do telefona i kaže: „OK, i šta sad?“

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar