Foto: Mitar gavric / Panthermedia / Profimedia

Najlepša mesta u Beogradu za pravljenje najjačih fotki.

Beograd je veliki grad koji je odličan za fotkanje, ali nisu sva mesta u njemu idealna za pravljenje najboljih fotografija. Postoji nekoliko lokacija koje su već godinama omiljene fotografima i turistima ali ima i nekoliko kutaka koji su skriveni.

Ako vam je bitno da imate dobre fotke za Instagram, ovo su mesta koja morate posetiti.

Botanička bašta

Ova mini džungla je raj za pravljenje dobrih fotki. Egzotične biljke će osvežiti vaš „feed“ koji će izgledati kao da ste boravili u Južnoj Americi ili Aziji.

Kosančićev venac

Ovaj deo grada odiše prefinjenošću i sofisticiranošću. Na Kosanćičevom vencu se nalaze stare rustične zgrade koje mogu biti inspirativne za fotografisanje.

Genex kula

Južna kapija Beograda je omiljeno mesto mnogim street wear brendovima koji editorijale za svoje kampanje prave upravo ovde.. Zgrada se može fotkati iz više uglova koji daju neobičan pečat svakoj fotografiji.

Skadarlija

Ova lista ne može biti potpuna bez ove ulice koja daje pariski šmek vašim fotografijama. Posle Knez Mihailove, verovatno najpopularnija ulica u Beogradu, u kojoj svaki turista mora da napravi makar jednu fotku.

Gardoš

Zemun je prepun sjajnih lokacija ali Gardoš je nešto posebno. Odavde se pruža prelep pogled na Beograd a najlepši je kada je zalazak sunca.

Trg Terazije

Hotel Moskva i plato kod Terazijske česme su sasvim dovoljni da od svake fotografije naprave bajku. Obucite nešto vintage i izgledaćete kao da ste ispali iz nekog starog filma.

Parkovi

Beograd ima dosta prelepih parkova ali najpopularniji su svakako Topčiderski i Tašmajdanski. Iskoristite ovo vreme kada parkovi postaju prepuni lišća u raznim bojama s kojima možete da se poigrate na fotografijama.

Mostovi

Mostovi koji krase ovaj grad su takođe jedna od popularnijih lokacija ne samo za fotografisanje, već i za snimanje raznih spotova i reklama. Noću su posebno moćni kada se upali osvetljenje.

Avala

Najpoznatije beogradsko uzvišenje krije mnoge interesantne ćoškove, od kojih su fotografima omiljeni Avalski toranj i spomenik Neznanom junaku.

***

Bonus video: Roze voda, čudan ukus i neobičan osećaj kad izađete – ovo jezero je „najinstagramičnije“ u Vojvodini

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar