hram svetog save
Hram Svetog Save Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/Screenshot/Twitter/@DaZivimSan

Tu su i skupocene ešarpe, kravate...

Džaba Isus terao trgovce iz hramova, vratili su se – tako glasi opis uz fotografije koje kruže društvenim mrežama, a vezane su za Hram Svetog Save u Beogradu.

Kako se da vidi na fotografijama, u pitanju su kožne torbe iz kolekcije Mozaik koje koštaju 20.500 dinara. Ima ih u bordo, plavoj, krem, crvenoj boji…

I čim je ova informacija počela da se širi društvenim mrežama, počeli su da se nižu i brojni komentari.

S jedne strane, pojedini ističu da u tome nema ništa čudno jer i po Srbiji i po svetu hramovi imaju svoje prodavnice sa raznoraznom robom.

Mđutim, drugi ističu da ovo prelazi sve granice, prvenstveno zbog cena, napominjući da pojedine dizajnerske torbe koštaju toliko.

A da sve bude zanimljivije, na sajtu Hrama svetog Save vidi se da je u ponudi još proizvoda.

Tako, recimo, iz istoimene kolekcije Mozaik možete da kupite kravatu za 10.000 dinara, manju ešarpu za 9.700, a veću za 14.000 dinara, vinjak za 2.800 dinara.

U svemu posebnu pažnju privlači agenda od – 8.000 dinara. Dakle, ako biste da svoje dnevne planove i obaveze upisujete u specifičan rokovnik iz Hrama Svetog Save, treba toliko da odvojite. U tom slučaju dobićete agendu izrađenu od prirodne svile i inspirisanu detaljima mozaika Hrama Svetog Save, navodi se na sajtu Hrama.

Pa ko voli nek izvoli…

A osim toga, nedavno je veliku pažnju javnosti privukla i informacija da od 1. oktobra za organizovane grupe koje dolaze sa turističkim vodičima počinje naplata ulaza u ovaj hram. I to se nije dopalo svima.

BONUS VIDEO: Ulaz u Hram Svetog Save će se naplaćivati – samo za grupne obilaske