so
so

Od svih postojećih začina, so je definitivno najbolja za održavanje domaćinstva i rešavanje svakodnevnih problema. Osim da začinite hranu, otkrivamo još nekoliko najboljih načina za korišćenje soli u domaćinstvu.

Sprečava truljenja jabuka

Jednostavno pranje jabuka u slanoj vodi usporiće njihovo truljenje te ih ostaviti svežim duže vreme. U jednoj posudi pomešajte jednu čašu hladne vode i pola kašičice soli. Dodajte kriške jabuka i ostavite ih tao desetak minuta. Zatim ih dobro iscedite i stavite u  činiju dok ih ne želite ponovno koristiti. Pre korišćenja operite ih običnom vodom i imaće svež i prijatan ukus.

Hladi piće

Ako volite priređivati žurke, ovaj trik će vam pomoći. Kako bi vaša pića brže bila hladna i spremna za konzumaciju, u posudu u kojoj se hlade dodajte led i so, sve dok ne napunite činiju do vrha flaša. Nakon samo desetak minuta, vaša pića biće spremna za osvežavanje gostiju, N1.hr.

PROČITAJTE JOŠ I:

Očistite dasku za seckanje

Kako biste se rešili neprijatnih mirisa iz daske za seckanje, očistite je pomoću soli. Na dasku stavite soli i lagano je utrljajte mokrom krpom. Isperite je toplom vodom i deterdžentom za suđe.

Rešite se mirisa crnog ili belog luka na rukama

Jednostavno operite ruke mešavinom soli i limunovog soka. Zatim ih još jednom operite sapunom i rešićete se neprijatnih mirisa.

Vratite sjaj staklu

Ako imate staklenu vazu, kuvalo za kafu ili bilo kakvo drugo staklo koje je izgubilo svoj sjaj, so će vratiti njihov prvobitni izgled. Pomešajte nekoliko kašičica soli s dve kašike sirćeta, dok ne dobijete pastu. Nanesite je na stakleno suđe te pustite da odstoji 20 minuta. Dobro očetkajte te isperite toplom vodom.

***

Bonus video: Reciklaža, razvrstavanje kućnog otpada

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram