Vilijam i Kejt
Vilijam i Kejt; Foto: Splash News / Splash / Profimedia

U gomili pravila koja vladaju na britanskom dvoru, neka se odnose na ishranu i prilično su čudna.

Britanska kraljevska porodica mora da se pridržava mnoštva čudnih pravila – ženama je određena dozvoljena jačina šminke i odabir laka za nokte, niko ne sme da bude bez čarapa na razdaljini manjoj od 90 metara od kraljice, članovi porodice ne nose crnu odeću na dvoru, a sledeće namirnice ne smeju da se nađu na trpezi:

Pasta

Razlog za izostanak paste sa menija, posebno banketa, jeste neverovatan – zvuci koji se mogu čuti tokom konzumiranja, a mogu biti neugodni. Mi se, pak, pitamo da li su i deca uskraćena za testenine u paradajz sosu.

Beli i crni luk

U ovom slučaju nije potrebno previše pojašnjenja. Naravno, miris je taj koji je problematičan, pa ovo povrće nije dozvoljeno, posebno u blizini kraljice.

Pročitajte još:

Nedovoljno pečeno meso

Iako je kraljica ljubitelj odreska, meso na tanjiru mora biti temeljno pripremljeno. Ponovo je razlog potencijalno trovanje hranom.

Krompir

Pomalo neverovatno, Elizabeta II ne voli ukus krompira, pa se on ne nalazi na meniju, ali drugi članovi porodice možda krišom jedu pomfrit kad ih niko ne vidi, navodi City magazin.

Morski plodovi

Kada govorimo o morskim plodovima, oni mogu biti uzrok trovanja ili alergije. Dagnje, ostrige, jastozi, dakle, nalaze se na crnoj listi, i njihova upotreba je zabranjena.

Guščija pašteta

Princ Čarls ne može da se pomiri sa okrutnošću prema guskama, a za ovu paštetu koristiti se džigerica.

Vansezonske namirnice

Elizabeta II zalaže se za upotrebu sezonskog voća i povrća, a nekadašnji glavni kuvar porodice Daren Mekgrejdi otkrio je da ona u leto bez problema svaki dan jede jagode, dok joj je zimi sama pomisao na njih mrska, i tada ih zaobilazi u širokom luku. Isto pravilo primenjuje i na drugu hranu.

***

Bonus video: Reciklaža, razvrstavanje kućnog otpada

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (2)