Hit izumi koji sprečavaju da ti neko stavi drogu u piće na žurkama

Lifestyle 22. jan. 202219:53
Podeli:
Holandija koronavirus
Koronavirus u Holandiji Foto:EPA-EFE/PAUL BERGEN

Žurke uglavnom povezujemo sa zabavom, đuskanjem i veseljem, ali nažalost, u poslednje vreme i sa potencijalnim opasnostima. I ne samo mi - na tržištu su se pojavili praktični predmeti osmišljeni kako bi obezbedili bezbedniji klabing.

U trenutku kad se mnogo priča o drogi za silovanje i incidentima u klubovima, potrebno je biti oprezan, ali ne i paranoičan. Nošenje pića sa sobom, zahtevanje da nam se flaša ili limenka otvori pred očima, a naravno i pouzdani prijatelji dobar su način da se neprijatnosti spreče.

Ipak, ljudi su se setili i da osmisle i dizajniraju posebne predmete koji su svojevrsna zaštita pri izlascima u provod.

Najpoznatiji su poklopci za čašu – silikonski ili platneni, koji otežavaju ubacivanje opasnih supstanci u piće. Zgodni su za korišćenje, nose se na ruci i izgledaju kao gumica.

@nightcapit Protecting your drink is good 4 u. #BestSeatInTheHouse #DADMOVES #MACscaraface #ConjuringHorror #xyzbca #PerfectAsWeAre #Destinationdepop ♬ good 4 u - Olivia Rodrigo

Napravljeni su i stikeri koje možete ubaciti u piće da proverite da li je nešto ubačeno u njega. Menjaju boju ako detektuju prisustvo droga, te je zgodno da ih nosite u džepu ili novčaniku kada idete u provod.

Međutim, postoji još nekoliko „spravica“ za samoodbranu koje su prilagođene noćnom provodu.

Pročitajte još:

Ako se nađete u situaciji da vam je lična bezbednost ugrožena i imate više od 16 godina, Zakon Republike Srbije o oružju i municiji dozvoljava vam upotrebu gasnih sprejeva kao i uređaja za izazivanje elektrošokova.

Biber sprejevi su najdelotvorniji sprejevi za samoodbranu na prirodnoj bazi. Sadrže ekstrat iz ljute paprike koji izaziva iritaciju očiju – pečenje, svrab, suze, kao i iritaciju kože i sluznice nosa.

@defensefairy Spray and run! You don’t need to get close #selfdefense #selfdefensekeychain #safetykeychains #selfdefenseforwomen #pepperspray ♬ Ski Mask The Slump God – Foot Fungus - Kiersten

Elektrošokeri se sve češće se prodaju na kompaktnim privescima, ali i zamaskirani u drugi predmet, recimo karmin. Ne mogu da teže povrede napadača, već će izazvati bolove i grčenje mišića što je sasvim dovoljno da onesposobi osobu koja vas napada i da vam vreme da pobegnete.

@defensefairy Comment “FYP” if you are seeing this on yours. All items have been restocked! Link in bio to shop?⚡️#selfdefensetools #selfdefensekeychian ♬ Big Energy - Latto

Posebno dizajnirane narukvice i ogrlice koje izgledaju kao običan, elegantan nakit zapravo služe da vas spasu u situacijuama kada vam je sigurnost ili život ugrožen.

Klikom na privezak na ovom nakitu automatski se šalje poruka koja obaveštava vaše prijatelje i porodicu da se nalazite u opasnosti i prosleđuje vašu lokaciju policiji.

@invisawear Just double tap the back of the charm twice ? #foryou #selfdefenseforwomen #safety #metoo ♬ original sound - invisaWear

***

Bonus video: Pazite da ne preterate – Trovanje alkoholom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Komentari

Vaš komentar