Genijalan trik za čišćenje posude za prašak u veš-mašini

Lifestyle 21. maj. 202212:42
Podeli:
veš mašina
Foto: Dmytro Zinkevych / Alamy / Alamy / Profimedia

Ako se ne čiste, u njima se mogu pojaviti prljavština i buđ, što nikako nije dobro za mašinu.

Mašine za pranje veša jedan su od najčešće korišćenih predmeta u domaćinstvu, ai neki ih čiste vrlo retko ili čak nikada, pa postoji veća opasnost da se u njima nakupe buđ i kamenac. Stručnjaci kažu da je kod veš mašina posebno potrebno povremeno očistiti posudice za deterdžent i omekšivač, a otkrili su i kako; pomoću samo dve stvari.

Pročitajte još:

Kako piše Večernji.hr, sve što vam treba je soda bikarbona i belo sirće. Stručnjaci napominju da je redovno brisanje ovih kadica ključno za zaustavljanje buđi, a treba samo da pomešate jednu do dve kašičice vode i tri kašičice sode bikarbone kako biste dobili gustu pastu koju sipate u posudicu za deterdžent. Nakon toga u bubanj mašine ubacite 250 ml sirćeta i upalite je na 60 stepeni.

Ova dva sastojka savršena su kombinacija za uklanjanje prljavštine i mirisa buđi u mašini. Zahvaljujući visokom nivou kiselosti sirće čini moćno sredstvo za čišćenje koje ubija bakterije, otklanja neugodne mirise i ispira prljavštinu, dok soda bikarbona deluje kao abraziv za čišćenje bez ogrebotina.

BONUS VIDEO: Reciklaža, razvrstavanje kućnog otpada

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar