mapa
Mapa sveta; Foto: GEOFF TOMPKINSON / Sciencephoto / Profimedia

Šala koja je otišla predaleko.

Korisnik Tvitera po imenu Gaspardo krajem oktobra je pokrenuo ludu priču.

Oslanjajući se na rupe u znanju pojedinih Amerikanaca u geografiji, posebno evropskoj, on je objavio lažnu kartu Starog kontinenta.  Naime, Gaspardo je ucrtao novu državu, pridodatu Pirinejskom poluostrvu i nazvao je Lisenburg.

„Siguran sam da Amerikanci ne znaju ni ime ove zemlje“, napisao je.

Jednostavna šala veoma brzo je dobila neočekivanu popularnost.

Više od 100.000 korisnika ove društvene mreže lajkovalo je i podelilo njegov ironični tvit, što je dovelo do toga da proteklih dana Lisenburg bude u samom vrhu trendova na društvenim mrežama.

Korisnik Gaspardo, koji je u međuvremenu postao predsednik ove imaginarne zemlje, takođe je odlučio da okupi ekipu i na platformi Discord, a već se najavljuju i poznati gosti.

Pročitajte još:

Novinar i voditelj Semjuel Etjen našalio se o odlasku u egzil u Lisenburg kako bi se usredsredio na svoj Twitch kanal. Kreator sadržaja Valouzz najavio je da će izmišljenu zemlju odabrati kao buduće mesto za odmor, a komentator Formule 1 Žilijen Favro je otišao i korak dalje: „UPOZORENJE F1! Upravo smo saznali da će se #Listenburg pridružiti GP kalendaru od 2023! Događaj će se održati na početku sezone 29, 30. i 31. februara! Luis Hamilton je rekao da je uzbuđen što će ići tamo da vozi, jer imaju najbolju publiku na svetu!”, stoji u njegovom tvitu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar