(FOTO) Jeziva poruka vlasnicima pasa na Senjaku

Podeli:
Foto: Shutterstock/Nenad Nedomacki

Vlasnici pasa stalno brinu o otrovima koji se nažalost često bacaju na ulice Srbije. U Beogradu je osvanuo novi preteći natpis kojim se građani upozoravaju da bi njihovi ljubimci mogli biti otrovani.

Na jednoj Fejsbuk stranici objavljen je natpis koji je fotografisan u Sitničkoj ulici na Senjaku. Natpis je okačen u parku, a sadrži uznemirujuću poruku upućenu vlasnicima pasa.

„Drage komšije, pošto nemate obzira prema našoj deci, bili smo primorani da stavimo otrov, kako vaše ljubimce ne bi dovodili u dečiji park. Molimo vas da vaše ljubimce više ne dovodite u dečiji park. Vaše komšije, hvala“, piše u poruci.

Foto: Facebook/BACEN OTROV – Beograd

Članovi grupe „Bačen otrov – Beograd“, koja služi kako bi se građani upozorili o mestima opasnim za ljubimce, naveli su da su kontaktirali policiju, koja je izašla na teren i ustanovila da nema otrova, dok poruka i dalje stoji.

Mnogi su se zapitali da li su autori poruke svesni da otrov za pse takođe može biti opasan i za decu, pa su osudili ovaj potez stanovnika Senjaka.

Pročitajte još:

„Možda im se deca otruju od tog otrova? Bacanje otrova je krivično delo“, napisala je K.B.

„Verujem da ti roditelji nisu zaista posuli otrov tamo gde se igraju njihova deca, već da porukom žele da skrenu pažnju vlasnicima pasa na stvarne probleme koji se dešavaju kada se psi izvode u parkić“, mišljenje je D.R.

„Deca da im se igraju tamo gde je bačen otrov! Inače je sve sređeno, čisto i uređeno, samo im psi remete higijenu. Polusvet!“, napisala je N.P.

Inače, vlasnike kućnih ljubimaca jedne zgrade u Niškoj ulici u Beogradu nedavno je takođe sačekalo obaveštenje koje je stanare te zgrade poprilično uznemirilo.

“Poštovane komšije, prostor ispred zgrade i ulaza u garažu se redovno prska nervnim agensom koji oštećuje njuh kod životinja. Morali smo da krenemo sa ovom praksom jer ste vrlo uporni sa ostavljanjem izmeta vaših ljubimaca”, kaže obaveštenje okačeno na ulaz u zgradu u Niškoj ulici. 

Ukoliko vidite bačen otrov ili stradalu životinju, pozovite policiju i ekološku inspekciju. Ekološka inspekcija kontaktira komunalnu inspekciju koja izlazi i obeležava teren, a policija (ukoliko postoji leš) republičku veterinarsku inspekciju koja daje nalog za obdukciju. Kada je nastradala životinja vlasnička obdukciju plaća vlasnik, a za napuštene Zoohigijena. Policija obaveštava i tužilaštvo.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar