Dve Sarajke odsvirale špicu za Simpsonove – oduševile autore

Podeli:
sestre sarajevo serija simpsonovi
Foto:pruintscreen/youtube$Ariana Flute - Ariana Piknjac

Sestre Ariana i Ela Piknjač iz Sarajeva snimile su najavnu muziku za seriju Simpsonovi, a njihova obrada na klaviru i flauti toliko je oduševila autore serije da su je iskoristili na odjavnoj špici jedne epizode.

Sestre Piknjač, Ariana i Ela, koje žive u Sarajevu, redovno snimaju kavere poznatih muzičkih numera, a jedna od novijih koju su predstavile brojnim pratiocima je i tema animirane serije Simpsonovi. Njihova obrada je oduševila autore serije, te je iskorištena u odjavnoj špici jedne od epizoda.

„Ela i ja smo ovu obradu, kao i svaku drugu, objavile na Jutjub kanalu i Instagramu. Jako smo se iznenadile kada je naš kaver postao viralan na kanalu Jutjub, gde trenutno ima više od 2,7 miliona pregleda. Jedno jutro sam dobila mejl od direktora muzičkog sektora u Walt Disneyju/FOX-u, gde su me pitali za dozvolu da iskoriste našu izvedbu u jednoj od budućih epizoda. Takođe su mi rekli da su producenti The Simpsons pronašli naš video na Jutjubu i bili su oduševljeni“, rekla je Ariana Piknjač za Nezavisne, koja je u svetu muzike poznata kao Ariana Flute.

Pročitajte još:

Ova talentovana umetnica dodaje da su ona i sestra Ela bile veoma srećne i počastvovane što se njihova izvedba pojavila u jednoj takvoj svetski popularnoj seriji koja postoji još od 1989. godine i traje dan-danas.

„Osećamo se još kao da je sve ovo san. Prvenstveno smo morale da aranžiramo poznatu melodiju The Simpsons theme za flautu i klavir i da prilagodimo notni tekst mogućnostima instrumenta. Neki fragmenti su bili malo teži za vežbanje, ali ako se skale i tehničke vežbe redovno vežbaju, izvodljivo je. Snimile smo za pola sata, ali smo aranžirale i vežbale nekoliko dana pre toga“, istakla je Ariana.

Obrada odjavne špice serije Simpsonovi nije jedina obrada koju su sestre zajednički snimile jer slične obrade objavljuju još od 2016. godine na društvenim mrežama.

„Kasnije sam se više usmerila ka obradama, od 2019. godine, gde sam osetila da mnogo uživam u tom kreativnom postupku aranžiranja poznatih melodija za flautu, a kada sviram s Elom – za flautu i klavir. Najviše uživam dok sviram sa svojom sestrom, koja je vrlo vešta za klavirom. Odlično funkcionišemo kao sestre, prijateljice i muzičarke. Naše energije se jako dobro slažu i mislim da to publika oseti i ceni“, istakla je Ariana za Nezavisne.

Umetnica dodaje da postoje i planovi za stvaranje autorskih numera, te da će se ti planovi u budućnosti ostvariti i da se mnogo raduju takvom projektu.

„Planovi za neku skoriju budućnost su da nastavimo ovim putem: da snimamo obrade pesama, kompozicija i da iste delimo s ostatkom sveta. Neki od mojih planova osim snimanja jesu i da podučavam decu i odrasle osobe širom sveta putem raznih masterklas časova, individualne nastave i slično. Pored nastupa, uživamo da radimo sa decom. Radimo u našoj muzičkoj školi Mali Mocart već nekoliko godina i to nam predstavlja veliko zadovoljstvo i čini nas srećnim radeći s decom“, zaključila je Ariana Piknjač.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar