Istina o fotografiji devojke iz Skupštine u belom kombinezonu

Lifestyle 05. jan. 202211:07 > 11:3613 komentara
Podeli:
Misice u Skupštini, Skupština Srbije, lepotice, missice
Foto: Facebook/Miss Serbia

Jedna od devojaka koje su se takmičile za Miss Srbije našla se na udaru oštrih kritika na društvenim mrežama, zbog svog modnog izbora prilikom posete Narodnoj skupštini Srbije. Mnogi su pomislili da je ona poslanica, pa su osuđivali odeću koju je nosila. Ipak, istina je drugačija.

Fotografija devojke u Narodnoj skupštini, koja je jedna od učesnica izbora za Miss Srbije, postala je viralna na Tviteru, uz komentar da je njen autfit nezamisliv u svetskim parlamentima.

Ljudi su na društvenim mrežama vređali modni izbor devojke, koja je sa ostalim misicama posetila Narodnu skupštinu u decembru.

Pročitajte još:

„Naravno da je nezamislivo. U normalnim zemljama postoji kodeks oblačenja. U našoj skupštini postoji kodeks javne kuće, a zna se šta su uslovi za pristup“.

„Ne znam kako je kod drugih ali znam da razlika između naše Skupštine i „Zadruge“ ili „Parova“ ne postoji“.

„Još jedan u nizu primera ponižavanja Srbije i njenih građana. Ovo nije eksces. Ovo je namera. Zla namera“, bili su neki od komentara.

Devojka sa fotografije svakako nije poslanica, već studentkinja prava koja je Narodnu skupštinu samo posetila.

O tome svedoče fotografije koje je stranica „Miss Serbia“ objavila u decembru.

Inače, neprikladnom odećom i obućom u Narodnoj skupštini smatra se ona koja otkriva stomak i noge (iznad gornje ivice kolena za žene), koja na neprimereni način otkriva dekolte, leđa i ramena, svojom pripijenošću uz telo potpuno odražava njegov izgled, kao i ona koja je očigledno namenjena obavljanju sportsko-rekreativnih aktivnosti.

Neprikladnom obućom se smatraju cipele sa previsokom i neprikladnom potpeticom, kao i obuća koja otkriva veći deo stopala.

Devojka koju kritikuju je ispoštovala ova pravila odevanja – a esetetika njenog modnog izbora je sasvim druga priča.

Da li o ukusima treba raspravljati je zasebna dilema, ali devojka ipak nije zaslužila da trpi masovno vređanje na društvenim mrežama zbog svog modnog izbora.

U Skupštini smo videli i gore – i to od poslanika koji tamo rade, ne od osoba koje su došle u jedan obilazak.

***

Bonus video: Poslanik u Skupštini Srbije o scenariju Gorana Markovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar