Da li je ovo stvarno bila najteža asocijacija Slagalice?

Podeli:
slagalica
Foto: Printscreen RTS

Kviz Slagalica redovno privlači veliku pažnju publike, ali najsvežija epizoda je bila ipak malo drugačija od ostalih. Prva igra asocijacija je bila nesavladiva za oba takmičara i oni nisu uspeli da dođu do konačnog rešenja, ali nisu uspeli da reše nijednu od četiri kolone.

Da li je ovo stvarno bila najteža asocijacija Slagalice – to se pitaju mnogi nakon epizode popularnog kviza koja je emitovana sinoć.

Na poziciji plavog takmičara bio je Borislav Jakšić, koji se po drugi put pojavio u Slagalici, a na poziciji crvenog Tanja Cvetinov.

Njih dvoje su se međusobno pratili u osvojenim poenima iz igre u igru i bilo je neizvesno i na samom kraju kad su na red došle asocijacije.

Onda su oboje pred prvom igrom doslovno ostali bez ideje.

A šta su bili pojmovi uz koje je trebalo doći do konačnog rešenja, a koji su tako namučili takmičare?

Prvo su u koloni G otvoreni pojmovi „prsti“ i „žica“, a potom i „traka“ i „brzo“, ali takmičare to nije navodilo na tačan odgovor.

Onda su u koloni B otvorena polja „kapija“ i „padina“, a zatim i „voda“ i „Alpi“. Ono što su takmičari nudili – sneg i planina – nije bilo traženo rešenje kolone B.

Pročitajte još:

Sreće nisu imali ni sa kolonom V gde su otvorili polja „odbojka“, „plovak“, „stolica“, „riba“. Rešenje koje su predložili – sudija – nije bilo pravo.

Nerešena je ostala i kolona A sa pojmovima „kugla“, „sto“, „klub“, „udarac“.

U međuvremenu je i isteklo vreme tako da je prva igra asocijacija ostala sasvim otvorena, i sve kolone i konačno rešenje, što se ne dešava često.

Jasno je da se težina svih igara, pa i asocijacija, u Slagalici menja u zavisnosti od toga koji je deo ciklusa. Najlaganija pitanja su tako na početku, a kako se bližimo finalu ciklusa, pitanja su sve teža i teža.

Iako sinoć nije bilo u pitanju ni polufinale ni finale, ova igra je bila nepremostiva za takmičare.

Izgleda da su trema, manjak koncentracije, ali i nezgodni pojmovi učinili svoje.

A koja su se rešenja krila iza tih ponuđenih pojmova?

Traženi pojam za kolonu A bio je „bilijar“, za kolonu B „skijanje“, za kolonu V „pecanje“ i za kolonu G „hodanje“.

Konačno rešenje bilo je – štap.

Inače, ova epizoda, koju je vodila nova voditeljka Slagalice Jelena Simić, bila je zanimljiva i po tome što su na kraju oba takmičara imala isti broj poena – po 117.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

BONUS VIDEO: Priča posle koje vam Slagalica više neće biti ista

Komentari

Vaš komentar