Foto: Privatna arhiva

Srednjojškolci iz Čačka Boban i Nikola zalepili su u rodnom gradu oglas u kojem nude pomoć u kući i domaćinstvu, kako bi zaradili za džeparac.

„Mi smo srednjoškolci koji rade za džeparac i nudimo pomoć u kući, nabavku namirnica, šetamo pse i mačke, cepamo i slažemo drva, raspremamo stare šupe i čistimo dvorišta“, piše u oglasu koji je osvanuo na ulicama Čačka.

Poslovi koje su spremni da rade ne završavaju se ovim spiskom, a izgleda da su vrlo motivisani da rade jer dalje dodaju:

„Možemo vam pomoći štošta, ukoliko nas angažujete. Nismo skupi – platite koliko smo zaslužili“.

Mi smo kontaktirali sa ovim vrednim srednjoškolcima i saznali da su u pitanju braća Nikola i Boban, koji jedini trenutno nude ove usluge, ali planiraju da u akciju uključe još svog društva, koji bi ih zamenili kad oni ne budu u mogućnosti da rade.

Pročitajte još:

„Brat i ja smo se dogovarali kako bismo mogli da zaradimo sopstveni novac, onda smo seli sa starijim bratom i on nam je dao ideju kako bismo mogli da lako zaradimo, ali na pošten način“, rekao nam je Nikola.

Otkrio nam je i da je odziv sugrađana dobar – kada smo ga nazvali, tek je bio završio jedan posao premeštanja cveća.

Foto: Privatna arhiva

Nikola inače svira saksofon i trenutno je na praksi za frizera, dok njegov brat pohađa stručnu školu za autolimara. Bobanu je san da otvori svoju radionicu. Ovi mladići rešili su da se bave zanatima, od čega mnogi njihovi vršnjaci danas beže.

„Mladi bi danas hteli da zarade brzo, lako i mnogo, ali to ne može tako. Nije sve u tehnologiji – oni bi sve hteli preko telefona, preko interneta i profila da zarade“, kaže Nikola, koji dodaje da bi voleo da otvori frizersku radnju i da kupi još neki saksofon.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (26)