Boban iz Čikaga jede kilogram sirovog mesa dnevno – i kaže da će živeti večno

Podeli:
Foto: Profimedia

Boban Simić kaže da mu sirovo meso popravlja zdravlje.

Boban Simić iz Čikaga, bivši MMA borac, počeo je da jede nekuvano meso pre četiri godine u pokušaju da postane „alfa i agresivniji“ – i tvrdi da se nikada nije osećao bolje.

Ovaj 40-godišnjak kaže da takođe pije fermentisano mleko dopunjeno majčinim mlekom i vaginalnim iscedkom od bivših partnerki, za koje tvrdi da ima odličan ukus i poboljšava njegovo mentalno zdravlje, piše Dejli Mejl.

Njegova ishrana se sastoji od 12 do 30 sirovih žumanaca za doručak, kilogram sirovog mesa za ručak i više sirovih žumanaca za večeru.

Boban insistira da se zbog čudne ishrane nikad nije razboleo, iako svaki dan nakon odlaska u toalet proverava da li ima znakova glista.

„Sve što jedem je sirovo. Jedem sirovu jagnjetinu koja mi je najmanje omiljena jer ima jak ukus i nemasna je. Jedem sirovu govedinu i sirova pileća prsa, koja su mi jedna od omiljenih. Sirova svinjetina je malo mekana, pa jedem s vremena na vreme. Najbolje što sam jeo je sirova koza jer je super meka“, kaže Boban.

„Volim ukus sirovog. Osvežava kad progutam. Jedete meso kao što to životinja radi, tako da je čulnije iskustvo. Bio sam stvarno nervozan kada sam prvi put jeo sirovu svinjetinu, ali sam znao da mi to ne može naškoditi. Znam da možete jesti sirovi biftek i piletinu, ima salmonele, ali nije velika stvar. Ne razboliš se. Želeo sam da budem zdraviji i moćniji i planiram da živim zauvek“, dodaje on.

@iamfleshgod #chickensashimi #rawchicken #japanesefood #primal #primaldiet #rawchicken #rawchickenchallenge #eatingrawchicken #aajonusvonderplanitz #quaileggs #raw ♬ original sound - FLESHGOD

Tvrdi da je jedenje sirovih životinja ‘zdrav razum’ jer kuvanje može dodati toksine. Kaže da se nikad se nije osećao zdravije otkako je počeo s tom navikom.

Pročitajte još:

Takođe kaže da je njegova nova ishrana pomogla njegovom mentalnom zdravlju i veruje da deluje kao stabilizator raspoloženja.

„Kada kuvate meso, činite ga toksičnim. Ranije bih pao u depresiju, ali posle sirove ishrane, toliko sam uravnotežen, srećniji i mentalno sam mnogo bolje. To je najveća promena. Mislim da je to bakterija koja reguliše vaš mozak i čini vas srećnim. To je sporo napredovanje, ali gledam sebe i mnogo je bolje nego kada sam bio profesionalni borac – i ne treniram toliko. Šta bi drugo moglo biti osim ishrane? Kada pojedete pola kilograma kuvanog odreska, osećate se pospano i kao da želite da se odmorite. Sa sirovim možete pojesti kilogram, zasitite se, ali posle možete da džogirate“, tvrdi.

@iamfleshgod #rawsteak #rawmeat #rawmeatdiet #rawmeateater #primal #primaldiet #aajonusvonderplanitz #liverking #rawhoney #rawprimal #Goraw #raw #beaman #rawbeef ♬ original sound - FLESHGOD

Boban kaže da ne razume kako ljudi mogu da jedu sirovu ribu, a da ne misle da je u redu jesti sirove kopnene životinje.

„Većina sveta jede sirovo poput tartara od govedine, Nemci jedu sirovo svinjetinu, Korejci jedu dosta sirovih stvari. Upoznao sam korejskog taksistu koji je jeo sirove pacove i izgledao je kao zdrav, snažan momak“, rekao je.

***

Bonus video: Dr Katarina Bajec_ Treba li meso izbaciti iz ishrane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar