Brižit Bardo
Brižit Bardo; Foto: Profimedia.rs

Pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka i žene i muškarci bili su omađijani njenom lepotom i harizmom. Za veliku glumicu, koja danas ima 85 godina, pričalo se da je imala preko stotinu ljubavnika, a i četiri puta se udavala. Kroz sve, pa i najteže trenutke, prolazila je sa osmehom i vodila se idejama koje vredi poslušati.

Uživajte u sitnicama

Brižit je bila očarana onim svakodnevnim malim stvarima, volela je sve što blista, što je majušno, slatko… Uživala je u perju, kristalima, u udobnim kućnim papučama, kad bi čula nekog ko govori stranim akcentom, kad bi ujutru ustala iz kreveta i spremila posteljinu…

Ne radite ništa što ne prija

Nikad nije radila ono što ne želi. Kad nešto nije mogla da podnese, ona nije samo tiho patila. Sklanjala se od toga, odlazila, a kad bi oluja prošla, sve bi prepustila zaboravu i nastavila da se smeje. To ju je ispunjavalo i činilo srećnom.

Koristite ono što vam se sviđa

Brižit Bardo
Brižit Bardo; Foto: Profimedia.rs

Ignorisala je modne trendove i vodila se onim da treba da nosimo ono što volimo, ali uvek je vodila računa o ukusu. Njen stajling nije bio popularan u to doba, imala je svoje omiljene boje. Dom joj je bio pun polica, sav u pastelnim nijansama, i to mnogo pre nego što je to postalo trend. Jednostavno, nije marila šta drugi rade.

Pričajte bez stida

Recite šta vam je na umu, i to onako kako želite – time se vodila i vodi Brižit Bardo. Uvek je bila pristojna, ali ako bi je neko ismejao ili ugrozio, rekla bi sve što joj je na duši. Kada je govorila o nečemu, to je delovalo prirodnije, duhovitije i mnogo simpatičnije nego što možda zapravo jeste bilo. Na pitanja je odgovarala iskreno tako da svi znaju kako se oseća.

Smejte se koliko god možete

Nije joj bilo važno da li će zvučati glupo ako se kikoće, niti ako se niko drugi osim nje ne smeje. Kao mala je morala da nosi protezu, nakon čega joj je ostao prepoznatljiv razmak među zubima. Uprkos tome, stalno se smejala i danas je po tom divnom osmehu i znamo.

Radite ono u čemu ste najbolji

Nađite nešto što vas ispunjava i posvetite se tome u potpunosti. Za Brižit je to bio balet. Sanjala je o tome šta će biti kad poraste sve vreme dok je kao mala vežbala. Igrala je kad god je mogla. Uz vesele zvuke klavira odlučila je da želi život pun zabave i nežnosti.

Budite naivni

Brižit Bardo
Brižit Bardo; Foto: Profimedia.rs

Nemojte mnogo brinuti o onome što drugi govore, brinite o onome što vi radite i nikad se nemojte predomišljati. Verovala je u sve što bi čula, mada je imala dobru intuiciju koja joj je govorila ko je iskren, a ko nije. Kada bi se upustila u nov projekat, nikada nije otvarala prostor za sumnju. Uvek je verovala da će sve izaći na dobro.

Zamišljajte ono što priželjkujete

Ako sanjate da se poljubite s nekim, da osvojite neku nagradu, da glumite u filmu, da se probudite sasvim preporođeni, ponašajte se kao da se to već dogodilo. Svaki slobodan trenutak Bardo je maštala. I nije brinula. Zamišljala je šta bi uradila da je neko drugi, da radi nešto drugo. Volela je da vidi sebe kako se zabavlja i, kada bi to vizualizovala, bila bi raspoložena celog dana, baš kao da se i dogodilo.

Tražite nežnost u svemu i svakome

Volela je da kaže da je uvek bila u potrazi za nežnošću i da će tako zauvek biti. Stoga tražite ono najtananije i najnežnije u drugima i insistirajte na tome da i drugi prema vama budu fini i prijatni.

Oblikujte sebe kako želite

Brižit Bardo je bila prirodna brineta, ali još u detinjstvu su je oduševljavale plavuše, pa se kasnije ofarbala u plavo. Takođe, divila se i onima koji znaju da kuvaju. Njena majka nije bila vrsna domaćica, pa je ona naučila da kuva i postala pravi majstor u tome. Zašto biste žalili što niste drugačiji? Oblikujte sebe onako kako želite i izvucite najbolje od sebe koliko je to moguće.