Beer fest, Bir fest, drugo veče
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Malo ko ne voli meso i povrće "s rešetke", ali često se dogodi da meso nije ravnomerno pečeno, zavisno od toga kako je raspoređen žar. Zato se postavlja pitanje kako rasporediti meso da bude jednako pečeno i sočno.

“Trik od 90 sekundi” mogao bi biti rešenje tog problema.

Pre stavljanja mesa potrebno je jako zagrejati rešetku, a kad se vatra smanji na srednju temperaturu, uzmite narezan hleb i rasporedite ga po rešetki.

Pročitajte još:

Nakon tačno 90 sekundi ga okrenite i po hlebu procenite na kojim je mestima žar jači, a na kojima slabiji i prema tome rasporedite meso.

Deblje komade poput stekova stavite na topliji deo rešetke, a povrće će se sasvim dobro ispeći i na manje užarenom delu. Pečeni hleb idealan je dodatak mesu, a od viška sutradan možete napraviti ukusne krutone, piše Pun kufer.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar