Jagode su stigle na rafove i to je idealna prilika da se bacimo na pravljenje omiljenih kolača s ovim voćem. Jedan od njih je i tiramisu s jagodama.
Sastojci:
300 g piškota
200 g jagoda
70 g šećera u prahu
300 g maskarponea
2 dl slatke pavlake
3 dl crne kafe
1 dl ruma
nekoliko listića nane
Priprema:
Kad čujete laki recepti, retko ko bi pomislio na tiramisu s jagodama. Međutim, priprema je i više nego jednostavna. Najpre Očišćene i oprane jagode narezati na kolutiće. Nakon toga se bacite na pripremu šlaga. Umutite slatko pavlaku, a maskarpone razradite mikserom. Ddodajte mu šećer, pa onda još malo mutite. Dobijenu smesu ručno sjedinite sa šlagom. Sve sastojke ćete slagati u pravougaonu posudu po želji, bilo da je staklena ili keramička.
Piškote ćete umakati u smesu od kafe i ruma koje ste prethodno sjedinili. Slažete ih na dno posude. Zatim na to rasporedite polovinu krema od maskarponea i šlaga i na taj sloj slažete narezane jagode. Preko toga ide novi sloj piškota, a na to nova polovina belog krema. Kolač na kraju možete posuti kakaom u prahu ili narendanom tamnom čokoladom. I naravno, poneka jagoda za ukras. Za poseban šmek, finalni potez za savršen tiramisu s jagodama biće poneki listić nane.
Prijatno!
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: