Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Jedno od najpopularnijih tradicionalnih jela.

Popularni sajt za hranu i piće Taste atlas, objavio je listu najboljih čorbi na svetu i naš pasulj je zauzeo 20. mesto.

„Pasulj je popularna srpska čorba od pasulja koja se tradicionalno sprema od belog pasulja. Pasulj se obično krčka sa kobasicom, slaninom ili šunkom i povrćem kao što su luk i šargarepa. Paprika, lovorov list i beli luk se obično koriste kao začini u supi.

Pasulj je tipičan predstavnik srpske hrane, a veoma je popularan i na celom Balkanu, posebno u zemljama u okruženju. Preporučuje se da jelo poslužite sa malo hrskavog hleba ili isečenog sirovog luka sa strane“, piše na sajtu.

Pročitajte još:

„Ne mogu da verujem da se čorbast pasulj zapravo smatra kao naše jelo. Mislio sam da je to nešto osnovno što svi na svetu jedu“, piše jedan korisnik sa Redita.

„Odbijam rezlutat ovog jer pasulj nije na prvom mestu“, dodaje drugi.

„Pasulj najjači, kažu da su Švabe lude za srpskim vojničkim pasuljom“, zaključuje treći.

Bonus video: Domaćinske Priče: Čorbast pasulj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar