Foto: Instagram/kafananyc/Promo

Njujork Tajms je ponovo uvrstio srpsku Kafanu među 100 najboljih restorana u Njujorku.

Srpska kafana Kafana na Menhetnu Vladimira Ocokoljića upravo je dobila još jedno veliko priznanje –  Njujork Tajms ju je ponovo uvrstio među 100 najboljih restorana u Njujorku. Ovog puta je na 82. mestu na listi (u 2023. je bila 83.).

Otvorena 2008. godine, Kafana je brzo postala jedno od omiljenih mesta za izlazak u tom delu grada, uvek se traži mesto više, a prestižni magazini pišu o njoj. Već 2012. godine američki nedeljnik Njuzvik ga je uvrstio na listu 101 najboljih restorana na svetu, a stigla je i potvrda od Michelina koji je „Kafanu“ uvrstio u vodič za 2022, podseća City magazine.

Pročitajte još:

„Možda ste se malo zbunili, ali ova rustikalna, veličanstvena srpska kafana je na NYT listi 100 najboljih restorana u Njujorku – OPET. Ovo je ludo. I, ako možete da verujete, Tijana, Mio, Dimi, Duća, Srki, Lika, Edgar, Mani, Ivan, Dijego i Luis učinili su da to ide korak gore! Za muziku će se pobrinuti Vukan & Srđan + Alma & Rale, Cojina supruga već (plače) pleše, a Coja – prvi put – nema reči“, naveli su uz vest na Instagramu uz „najsrdačniji pozdrav cenjenim gostima što su sve učinili vrednim“.

View this post on Instagram

A post shared by KAФANA (@kafananyc)

„Imali smo sreće da smo od početka, da li zbog ćirilice koja je vizuelno atraktivna, prihvaćeni sa svih strana, a Njujorčani su radoznali ljudi i uvek žele da probaju nešto novo, tako da smo odmah izašli u Njujork Tajmsu i ostalim relevantnim vestima i tako je krenulo“, ispričao je Ocokoljić za Novu, a što se hvaljenog jelovnika tiče, kaže: „Naš jelovnik je tradicionalan, i kad god sam pokušao da širim tu priču završavalo se sa ‘daj deset ćevapa’“.

Pročitajte ceo intervju s Vladimirom Ocokoljićem u kojem priča i o svom odlasku u Ameriku, počecima Kafane, ali i gostima koji tu dolaze, specijalitetima, jedinstvenom šarmu…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare