Svinjski kotleti s jabukama sjajna su ideja za ukusan jesenji ručak koji će te ugrejati i oraspoložiti. S malo svežeg cimeta, jabukovače i po želji s ukrasom od ruzmarina svideće se i najmlađima u porodici, posebno ako uz njih kao prilog ide i pire krompir.
4 svinjska kotleta (debljine dva centimetra)
so i biber
3 kašike maslaca
2 jabuke, oljuštene i tanko isečene
1 veća glavica crnog luka, tanko isečena
2 kašike smeđeg šećera
2 kašičice cimeta
160 ml jabukovače
80 ml pavlake za kuvanje
Kotlete začini solju i biberom s obe strane. U velikom tiganju na srednjoj vatri otopi dve kašike maslaca. Odmah dodaj svinjske kotlete i peci ih dok ne porumene, otprilike po tri minuta sa obe strane. Prebaci ih na tanjir i ostavi sa strane.
Vrati tiganj na istu vatru i otopi jednu kašiku maslaca. Odmah dodaj jabuke i luk i dinstaj oko pet minuta, povremeno mešajući, dok luk ne omekša. Umešaj zatim smeđi šećer i cimet. Dodaj jabukovaču i pavlaku.
Pričekaj minut, pa dodaj svinjske kotlete i kuvaj oko sedam, osam minuta. Kotlete posluži s jabukama.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: