"Nije ni čudo što se ljudi razboljevaju."
Društvenim mrežama kruži video na kom je prikazano kako se tretira šnicla u fabrikama pre nego što dođe do rafova u radnjama.
„Ubrizgavanje mesa. Ako ovo ranije niste videli, ovo je normalna procedura koju sprovode objekti za preradu hrane. Ono što se ubrizgava je rasol koji može imati aditive itd…Dodaje ukus i sočnost krajnjem proizvodu.”
„Po mom mišljenju, ovo je samo još jedan dokaz zašto bi trebalo da kupujete od lokalaca. Bog zna šta je u ovim aditivima. Više bih voleo da mi hrana bude sveža bez ikakvih dodataka. Ne hvala!“, stoji u opisu posta.
Mnogi su u komentarima pisali kako im je sada jasno zašto im se šnicla prepolovi kada je spreme.
„Kupiš 1 kg, a zapravo dobiješ 200 grama“, „Prodaju litar vode po ceni kilograma mesa“, „Ovo bi trebalo da bude protiv zakonito“, glase neki do komentara.
Pojedini radnici iz fabrika za preradu mesa su podelili svoja iskustva.
„Radio sam u fabrici za preradu ćuretine ranih 90-ih. Ovo je realnost i tužno je što mnogi ljudi to ne znaju. Ne samo da u meso ubacuju aditive i konzervanse, već i naduvavaju težinu i tako veštački podižu cenu na osnovu težine vode.“
***
Bonus video: Dr Katarina Bajec_ Treba li meso izbaciti iz ishrane
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare