Foto: Shutterstock

"Nije ni čudo što se ljudi razboljevaju."

Društvenim mrežama kruži video na kom je prikazano kako se tretira šnicla u fabrikama pre nego što dođe do rafova u radnjama.

„Ubrizgavanje mesa. Ako ovo ranije niste videli, ovo je normalna procedura koju sprovode objekti za preradu hrane. Ono što se ubrizgava je rasol koji može imati aditive itd…Dodaje ukus i sočnost krajnjem proizvodu.”

View this post on Instagram

A post shared by Aaron Genus (@gopaaron14)

„Po mom mišljenju, ovo je samo još jedan dokaz zašto bi trebalo da kupujete od lokalaca. Bog zna šta je u ovim aditivima. Više bih voleo da mi hrana bude sveža bez ikakvih dodataka. Ne hvala!“, stoji u opisu posta.

Mnogi su u komentarima pisali kako im je sada jasno zašto im se šnicla prepolovi kada je spreme.

„Kupiš 1 kg, a zapravo dobiješ 200 grama“, „Prodaju litar vode po ceni kilograma mesa“, „Ovo bi trebalo da bude protiv zakonito“, glase neki do komentara.

Pročitajte više:

Pojedini radnici iz fabrika za preradu mesa su podelili svoja iskustva.

„Radio sam u fabrici za preradu ćuretine ranih 90-ih. Ovo je realnost i tužno je što mnogi ljudi to ne znaju. Ne samo da u meso ubacuju aditive i konzervanse, već i naduvavaju težinu i tako veštački podižu cenu na osnovu težine vode.“

***

Bonus video: Dr Katarina Bajec_ Treba li meso izbaciti iz ishrane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare