A kome verovati nego njemu?
Postoji širok raspon mogućnosti pripremanja odrezaka, a svaka temperaturna preferencija dolazi sa svojim prednostima i manama. Činjenica je da čak i ako večerate u jednom od najboljih restorana, način pečenja čini veliku razliku u konačnom proizvodu.
Možda vam je odbojno da jedete poluživo meso, ali jednostavno rečeno, što se više peče odrezak, čak i ako se radi o vrhunskom komadu, gubi na kvalitetu.
„Rare Steakhouse“ u Bostonu poznat je po kvalitetnom bifteku – s elitnim japanskim odrescima iz prefekture Kagošima i domaćim odrescima s cenjenih farmi. Kada se restoran toliko potrudi da obezbedi najveći kvalitet, nikome ne dopušta da naruči potpuno pečen odrezak. A razlozi su, prema rečima glavnog kuvara Kajla Brediša, potpuno jasni.
“Razlog zbog kog dobro pečen odrezak nije dobar je zbog svih gubitaka ukusa, masti, soka i žilave suve teksture nakon što se ispeče”, rekao je.
Stoga ističe prednosti pripreme srednje pečenih ili nedopečenih odrezaka:
“Teksturalno je prijatno, a vi osetite ukus mesa. Masnoća će se rastopiti baš kako treba dok uživate u odresku“, prenosi Bredišove reči portal Eatthis.
***
Bonus video: Zapečene krmenadle sa voćem
***
Pratite nas i na društvenim mrežama:
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare