Ljubica Komlenić, kuvarica i žena koja je lično zadužena za ishranu tenisera Novaka Đokovića, podelila je sa čitaocima portala Nova.rs tajne pripremanja svojih neverovatnih gastronomskih čarolija.

„Vila Gospava“ je jedan od prestižnijih beogradskih restorana, koji se izdvaja drugačijim ambijentom, ali i unikatnom kuhinjom. U saradnji sa italijanskom grupacijom Chief for Life koju isključivo vode Mišelinovi kuvari, napravili su jedinstveno gastronomsko iskustvo koje su nam priredili cenjeni Šefovi kuhinje, gosti iz Breše – Ljubica Komlenić i Debora Masari, uz domaćina Bojana Lacmanovića.

Villa Gospava Foto:Andrej Nihil

Gala večera se sastojala od pet jela i dezerta – hrskava hobotnica na pireu od belog celera sa sosom od žutog paradajza, a zatim i Black Angus sa Beluga kavijarom. Potom su na meniju bili ravioli sa jastogom u ribljoj čorbi, da bi se nadovezali na Brancin iz Kanaria, žele od graška i vićentinski sos. Za kraj je stigao i Teleći osebuko na kremi od kukuruznog brašna, a onda i desert – Tiramisu Debora Masari by Ignio Masari Alta Pasricceria.

Villa Gospava Foto:Andrej Nihil

Jedna od kuvarica bila je Ljubica Komlenić, široj javnosti možda poznatija kao osoba koja se brine o ishrani Novaka Đokovića.

Villa Gospava Foto:Andrej Nihil

U razgovoru za Nova.rs, otkrila je tajnu hrane koja se „ne oseća“ u stomaku, ali je i podelila tajne svog recepta. Otkrila je i koje srpsko jelo najviše voli da priprema.

Villa Gospava Foto:Andrej Nihil

„Poreklom sam iz Srbije, vodim našu grupu Chef’s for life“, tu je više od 200 Mišelin kuvara iz Italije. Ovde smo da najavimo događaj u oktobru, gde ćemo napraviti veče za humanitarnu akciju za našu decu u Srbiji. Spojićemo ljubav za automobile, umetnost i ljubav za kulinarstvo. Doći će 12 Mišelin kuvara, svako će dobiti srpski tradicionalni recept i pretvoriće ga u naš Mišelin stil“, rekla je Ljubica na početku razgovora.

Villa Gospava Foto:Andrej Nihil

Ceo razgovor sa fantastičnom Ljubicom Komlenić pogledajte u videu na početku teksta.

Villa Gospava Foto:Andrej Nihil

BONUS VIDEO: Mišlenove zvezde stižu na srpsku gastro scenu? – gosti Nenad Gladić (Lepi Brka), Vlastimir Puhalo i Vanja Puškar

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar