Umesto mesa ide riba.

Recepti sa Hilandara oduševljavaju ljude, te ih rado uvek probaju, a svi se slažu u jednom – da imaju poseban ukus. Ovoga puta otkrivamo vam način na koji monasi sa Atosa prave sarmu. Priprema je jednostavna, ali zato miris ostaje zauvek upamćen, piše Kurir Stil.

Sastojci:

2 praziluka

2 glavice crnog luka

1 šargarepa

100 gr pirinča

350-400 gr mlevenih oraha

100 gr dimljene ribe (losos)

12-15 listova kiselog kupusa

Pročitajte još:

Priprema:

U smesu dodati so, ulje, suvi začin, crvena mlevena paprika, biber, beli luk u granulama, peršun, čili začin pa promešati.

Priprema je jednostavna. Na ulju propržite praziluk, crni luk i šargarepu. U povrće dodajte oprani pirinač, a zatim dodajte mlevene orahe. Nakon toga dodaje dimljenu ribu. Dodajte i začine i promešajte. Umotajte sarmu, slažite u šerpu pa stavite u rernu.

Kuvati u rerni na 200 stepeni oko sat vremena.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar