piletina tika masala recept
Foto: Simon Reddy / Alamy / Profimedia

Piletina tika masala odličan je spoj aroma i ukusa Istoka i Zapada i svaki ručak će učiniti posebnim, pa ga vredi isprobati.

Piletina tika masala je toliko primamljiva da i Englezi i Indijci kažu da je njihovo nacionalno jelo. Priča kaže da je originalno jelo koje su Indijci služili Britancima bilo suviše suvo, pa su ga uz poseban sos učinili savršeno sočnim.

anas je tika masala pravi spoj zapadnjačke i istočnjačke kuhinje, a uz miks začina daje poseban užitak. Ako volite da probate nešto malo drugačije, pletina tika masala je idealan izbor, a mi vam nudimo recept koji je osmislio Mr. Kitchen, objavljen na sajtu N1.

Pročitajte još:

Sastojci:

500 g pilećeg belog mesa

1 manji crni luk

3 čena belog luka

400 ml paradajz soka

3 kašike paradajz pirea

1 kašika đumbira

1 kašika kumina

1 kašika kurkume

1 kašika garam masale

1/2 kašike kajenske paprike

100 ml jogurta

so, veza peršuna

Priprema:

Beli i crni luk isecite i stavite da se proprži zajedno sa piletinom. Kada se malo proprži, dodajte začine: garam masalu, kurkumu, kumin, kajensku papriku.

Ostavite na šporetu još minut, dva da puste aromu, a zatim dodajte sok od paradajza i ostavite da se krčka još petnaestak minuta. Pred kraj stavite malo jogurta.

Ako želite da bude malo gušće, dodajte pire od paradajza.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar