Probajte, nećete se pokajati!

Sastojci:

100 g oštrog brašna

50 g ovsenog brašna

1/2 kašičice praška za pecivo

50 g omekšalog maslaca/margarina/masti

50 g izgnječenog sira

1 jaje umućeno

50 ml vode*

so po ukusu, u zavisnosti od toga koliko je sir slan

semenke i začini po ukusu (mrvljena ljuta paprika, kim i origano)

*količina vode zavisi od vrste sira, ako je sir mekši, sipajte manje vode, tj. dodajte je postepeno

Pročitajte još:

Priprema:

Sjedinite sve navedene sastojke, umesite testo, a možete i da ga umešate kašikom.

Testo treba da bude srednje čvrsto.

Napravite 20-25 kuglica i pecite u zagrejanom aparatu za galete.

Kada zatvorite aparat, pritisnite gornji deo kako bi se formirale galete.

Pecite na najjačoj temperaturi oko osam minuta, ali svakako temperaturu i dužinu pečenja prilagodite jačini svog aparata.

Napomene:

Slane galete možete pripremiti od brašna po izboru.

Umesto vode možete koristiti ono što imate: mleko, jogurt, gaziranu vodu, vino, pivo…

Ukoliko volite hrskavije galete, pecite ih duže na nižoj temperaturi, piše danas.rs.

Sir nije obavezan.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar