Bruskete; Foto: Vitalina Rybakova / Alamy / Alamy / Profimedia

Predlog za doručak uz koji vam neće trebati ništa drugo su fenomenalni brusketi koji se prave za čas, a nećete moći da ih se zasitite.

Sastojci:

Baget hleb (ali može i bilo koji drugi koji imate u kući)

Maslinovo ulje

Paradajz

Beli luk

Svež peršun

Priprema:

Isecite baget ili hleb na tanke kriške, premažite sa maslinovim uljem i stavite u zagrejanu rernu na kratko da se prepeče.

Pročitajte još:

Za to vreme naseckajte paradajz, beli luk i malo svežeg peršuna, posolite i dodajte maslinovog ulja.

Tu mešavinu stavljajte na kriške bageta koje ste izvadili iz rerne.

Ukoliko tako više volite, dodajte i malo mocarele i pršute odozgo, ali recept (koji smo isprobali) je bez ikakvih dodataka fenomenalan i svako pojačavanje bi narušilo odličnu kombinaciju ukusa.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram