Foto: Tetiana Vitsenko / Alamy / Alamy / Profimedia

Da cela kuća miriše na jesen!

Buhtle s jabukama su odlične tople i hladne, a oduševiće vas ukusom i mirom koji će se brzo proširiti vašim domom.

Sastojci za buhtle s jabukama:

Za testo:

350 g glatkog brašna

150 ml mleka

30 g otopljenog maslaca

1 paket suvog kvasca

1 jaje

3 supene kašike šećera

1 vanilin šećer

Za nadev:

2 velike jabuke

30 g maslaca

3 supene kašike smeđeg šećera

1 čajna kašičica cimeta

Dodatno:

Žumance

Dve kašike otopljenog maslaca

Sok koji su pustile jabuke tokom dinstanja

Šećer u prahu

Priprema:

Zamesite testo. U toplo mleko stavite kašiku šećera i vanilin šećer te suvi kvasac. Ostavite sa strane kako bi se kvasac aktivirao, piše Zadovoljna.hr.

Pročitajte još:

Jaje razmutite s ostatkom šećera i dodajte mu otopljeni maslac. Smesi dodajte aktivirani kvasac i sve dobro promešajte.

Postepeno dodajte brašno. Prvo mešajte varjačom, a kad se svi sastojci sjedine zamesite testo rukama. Misite oko 10 minuta. Pripremljeno testo ostavite da odmara dok pripremate nadev.

Jabuke ogulite i narežite na sitne kockice. Zagrejte maslac i dodajte mu smeđi šećer. Kad se šećer otopio, dodajte jabuke i cimet. Mešajte sve dok jabuke ne omekšaju i ne puste sok, oko 15 minuta. Na kraju ih procedite, a dve kašike soka ostavite sa strane.

Testo razvaljajte i čašom odrežite krugove. Na sredinu svakog komada testa stavite kašiku nadeva pa spojite krajeve.

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Buhtle stavite u tepsiju i premažite ih mešavinom otopljenog maslaca, žumanca i soka od jabuka.

Pecite 30 do 40 minuta, a kad se ohlade posipajte šećerom u prahu.

***

BONUS VIDEO: Domaćinske Priče: Kolač od hleba sa kajsijama – 28.06.2022.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)