Današni recept je za tortilje sa piletinom je veoma ukusan, a dresing od jogurta daje posebnu notu ovom jelu. A brzo, jednostavno i ukusno da „boli glava“!
Tortilje su kao bogom date. Ukusne i praktične. Mogu da stoje i ja ih držim za rezervu umesto hleba, a zgodne su za razne prilike i obroke – tortilja kao pica, kao sendvič, lazanja, kao palačike ili čips. Tostirana tortilja uz omiljeni umak može biti odlična večera ili ukusna grickalica kada vam nenadano navrate prijatelji. Mogu se poneti i kao bogat sendvič na posao ili spakovati deci za užinu.
2 tortilje integralne – kupovne
300 g pilećeg filea
1 dl paradajz soka
½ kašičice origana
za sos od jogurta:
250 g gušćeg jogurta
1 kašičica senfa
1 kašika limunovog soka
1 kašika maslinovog ulja
2 čena belog luka
½ veze mirođije
prstohvat šećera
malo bibera
so po ukusu
*
zelena salata ili bebi spanać
KORAK 1 – sos od jogurta: U dobro izmešanu smesu jogurta, senfa, maslinovog ulja i limunovog soka dodati začine (beli luk, mirođiju, šećer, biber i so).
KORAK 2: Piletinu narezati na štapiće, pobiberiti i na malo ulja i srednoj vatri ispržiti u tiganju. Pred kraj je zaliti paradajz sosom, začiniti sa malo origana, te propržiti još minut-dva.
KORAK 3: Tortilju pokriti listovima zelene salate, dodati komadiće piletine, pa zaliti pripremljenim sosom od jogurta. Zarolajte je i poslužite sa salatom po izboru.
Prijatno, želi vam Majstor amater!
Sutra:
Kuva Majstor amater: Pihtije i neverne tome – ma nek´ im je prosto
***
Pratite nas i na društvenim mrežama:
BONUS VIDEO: Pica u kućnim uslovima